2006-01-31

Treballar pels escacs


Diari de Tarragona (15-01-2006)

Josep Maria Alomà, actual secretari del Club d’Escacs Masdenverge, també va ocupar durant una època la presidència de l’entitat.

Josep Maria Alomà ha vist néixer i créixer el Club d’Escacs Masdenverge. L’actual secretari, que també va ocupar la presidència durant uns quants anys, a més de ser jugador, ha estat testimoni de l’evolució de l’entitat, que compta actualment amb uns 40 practicants. «Al principi competíem a Tercera Divisió i ara estem a Preferent, que és la màxima categoria en l àmbit provincial. Fa tres anys vam estar a Segona Catalana una temporada, però no vam poder mantenir-ho». Actualment, Josep Maria, que és subdirector d’una oficina bancària, porta el grup d’iniciació: «tots els dissabtes ensenyo als qui comencen a moure s dintre d’aquest esport». Per tal que el Club d’Escacs Masdenverge pugue caminar de la millor manera possible, es compta amb més persones que n ensenyen, entre les quals hi ha el fill de Josep Maria. Robert Alomà porta els dissabtes el grup més avançat del club. L’escaquista, mestre català i amb dues normes de Mestre internacional, treballa amb Robert Roiget, que fa classes al club i a nivell particular. També hi ha Marc Romeu, que s’encarrega del nivell mitjà.

És evident que el Club d’Escacs Masdenverge té un bon futur per endavant i entre els projectes que esperen complir destaquen: «el poder mantenir el bon nivell i assegurar-se el relleu generacional, i seguir col·laborant amb el projecte dels escacs a l’escola», apunta Josep Maria. L’any passat, l’IES Les Planes de Santa Bàrbara va introduir aquest esport entre els alumnes, i a través del club es va contractar Michel Accensi per poder fer classes extraescolars a Mas de Barberans, la Galera, GODALL i Freginals. L’objectiu és poder oferir el millor servei possible quant a ensenyament.