2007-11-06

El president de la Diputació inaugura la rotonda d'accés a Ulldecona

Font: Ebre Digital


La Diputació de Tarragona va inaugurar divendres les obres finalitzades de la nova rotonda situada a la travessera d’Ulldecona. Es tracta d’una rotonda que ha reordenat el trànsit de la intersecció de la carretera TV-3319 d’Ulldecona a la Sénia, amb el vial d’accés al centre urbà del municipi per l’antiga carretera de la Sénia i amb el camí del Molí Nou. Aquest projecte ha representat per a la Diputació una inversió total de 521.427,73 euros.

L’obra ha consistit en la construcció d’una rotonda de 40 metres de diàmetre exterior i 8 metres de calçada anular. A més a més, s’han reposat els serveis existents i s’han complementat les obres amb la corresponent senyalització horitzontal i vertical. L’execució de les obres, que ha anat a càrrec de l’empresa M. i J. Gruas i ha estat dirigida pels Serveis Tècnics Territorials de la Diputació de Tarragona, ha tingut una durada d’un any.

A l’acte d’inauguració de les obres, hi van assistir el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el vicepresident de representació territorial a les Terres de l'Ebre, Pere Panisello; l’alcaldessa accidental d’Ulldecona, Núria Ventura; els diputats Francesc Josep Miró i Álvaro Gisbert; regidors de l’Ajuntament d’Ulldecona, i els presidents de les entitats de la població. L'alcaldessa accidental d’Ulldecona va agrair a la Diputació la realització d’aquesta obra que es considera molt important pel municipi. Núria Ventura va recordar que fins aquest moment es tractava d’un punt negre de la xarxa viària local, per la qual cosa amb l’execució d’aquestes obres es podran evitar accidents i facilitar les comunicacions.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va ressaltar la tasca que porta a terme la Diputació en matèria de carreteres, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i la seguretat dels usuaris, garantint, d’aquesta manera, una major fluïdesa del trànsit a la població.

Seguidament, el president de la Diputació de Tarragona, acompanyat per l’alcaldessa accidental d’Ulldecona i els regidors de l’Ajuntament, va inaugurar la XVII edició de la Fira Multisectorial, que se celebra anualment amb motiu de les Festes de Sant Lluc. Enguany ha comptat amb 79 expositors, que han mostrat des de maquinària agrícola i automoció fins a les últimes innovacions informàtiques.

Per concloure la jornada, a la sala de reunions del mateix pavelló de la Fira, es va dur a terme la reunió de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, on el president de l’entitat, Evaristo Martí, i la resta de membres de la Mancomunitat, van explicar al president de la Diputació els seus projectes i ha sol·licitat la col·laboració de la institució intercomarcal per poder materialitzar-los. Aquests projectes fan referència a qüestions de millora de les vies de comunicació i a aspectes sanitaris i d’educació, que són comuns i presenten greus mancances entre els territoris de la Mancomunitat.

La Mancomunitat de la Taula del Sénia és un ens local format per 22 municipis; 10 valencians, Vinaròs, Morella, Traiguera, Rossell, Canet lo Roig, La Jana, Càlig, Cervera del Maestre, Vallibona i Benicarló; 9 catalans, Alcanar, Ulldecona, La Sénia, Sant Carles de la Ràpita, Godall, Mas de Barberans, La Galera, Freginals i Santa Bàrbara, i 3 aragonesos: Beseit, Pena-roja de Tastavins i Vall de roures, situats dins d’una franja de 15 Km. als costats del riu Sénia. Tots junts superen els 105.000 habitants.


.