2009-02-13

La Diputació de Tarragona destinarà 6 MEUR als ajuntaments de fins a 4.000 habitants per fer front a la crisi

La Diputació de Tarragona posarà a disposició dels ajuntaments de fins a 4.000 habitants de la demarcació una bossa d'ajuts de 6 milions d'euros destinats a fomentar les inversions en els municipis amb menys recursos. D'aquesta manera es pretén contribuir a fer menys feixuga la crisi tot afavorint inversions, creació d'ocupació i manteniment dels serveis oferts pels municipis. En total són 152 els municipis que es beneficiaran d'aquesta mesura a més de les 3 EMD existents al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. La mesura es complementa amb el suport tècnic ofert per l'ens en la presentació de fins a 83 projectes municipals al fons estatal d'inversió local.

La Diputació de Tarragona ha aprovat unes mesures extraordinàries de suport als municipis més petits de la demarcació ja que són els que compten amb menys recursos. L'objectiu de l'ens supracomarcal és evitar que 'es refredi la cuina' de l'activitat econòmica d'aquests pobles, com ha explicat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Poblet ha assenyalat també el 'gran esforç' que representa aquesta despesa per a la Diputació ja que es deixaran de fer altres coses, cap d'elles estratègiques, per oferir aquests 6 milions. Igualment ha recordat l'augment d'entre el 5 i el 6% de l'endeutament de l'ens respecte l'any anterior i que ja es preveu en els pressupostos del 2009 presentats recentment.

La xifra que percebran aquests municipis variarà en funció del nombre d'habitants que tinguin però tots ells comptaran segur amb una xifra fixa de 20.000 euros destinada a cobrir treballs de manteniment de serveis i obres ja fetes. De la resta de subvenció un 30% haurà d'estar destinat a crear ocupació.

El president d ela Diputació ha presentat aquestes mesures als representants dels municipis de les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Penedès que s'han reunit aquest dimarts al palau de la Diputació mentre que els municipis de la resta de comarques seran informats en trobades successives a Amposta i Reus. Els projectes del fons estatal d'inversió local

A més de la informació sobre els ajuts econòmics, Poblet ha donat compte de la despesa feta en el suport tècnic ofert als municipis que volien presentar projectes a la convocatòria del fons estatal d'inversió local promogut pel govern espanyol. Els serveis tècnics de la Diputació han realitzat un total de 52 projectes mentre que s'ha hagut de contractar suport extern per fer-ne 33 més. Uns projectes que han estat encarregats per 61 municipis i que han suposat una despesa global de 337.000 euros, entre el cost dels serveis interns i els externs (212.000 + 125.000).

La jornada d'aquest dimarts, a més, ha servit per informar els representants dels municipis de la posada en marxa de les relacions electròniques entre Diputació i ajuntaments, a través d'Internet, i del nou catàleg de recursos i serveis culturals, que, per primera vegada en el cas d'una diputació catalana, és totalment accessible a través de la xarxa.