2009-02-11

Modificació ordenances fiscals: IBI i altres. Aprovació definitiva.



Edicte

El Ple de l'Ajuntament, en sessió de data 13 d'octubre de 2008, va acordar aprovar provisionalment la modificació de diverses ordenances fiscals i taxes. Durant el termini d'exposició al públic des de la seva publicació al BOP de Tarragona núm. 244 de 21 d'octubre de 2008, no s'han presentat reclamacions pel que l'aprovació es pot considerar definitiva. En compliment amb el que disposen els articles 17 i 19 del RDL 2/2004 pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals així com els articles 70 i 111 de la Llei 7/1985 reguladora de les bases de règim local es publiquen seguidament les modificacions aprovades.
En contra dels acords d'aprovació definitiva els interessats poden presentar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de a comptar des del mateix dia de la publicació d'aquest edicte al BOP de Tarragona.


Ordenança Fiscal núm. 1
REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES

Queda redactada l'Ordenança d'acord amb el text aprovat per la Diputació de Tarragona publicat al BOPT número 153, de 4 de juliol de 2007, i per part de la Corporació s'aproven les especificacions següents:

ANNEX
L'OBLIGACIÓ TRIBUTÀRIA DE L'IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES, AIXÍ COM LA IMPOSICIÓ DELS ELEMENTS D'ORDENACIÓ POTESTATIVA ACORDATS PER L'AJUNTAMENT

Article 1. Determinació de la quota líquida
1. La quota íntegra de l'impost és el resultat d'aplicar a la base liquidable els tipus de gravamen següents:

Tipus de béns immobles Tipus
Béns immobles urbans 0,885
Béns immobles rústics 1,014
Béns immobles de característiques especials 1,014

2. La quota líquida s'obté minorant la quota íntegra amb l'import de les bonificacions que són d'aplicació.

Article 2. Exempcions potestatives
Per raons d'eficiència i economia en la gestió recaptatòria del tribut, n'estan exempts tots els béns immobles la quota líquida dels quals és inferior a:

Béns immobles urbans: 3 (tres) euros
Béns immobles rústics: 3 (tres) euros

En el cas d'agrupació en un únic document de cobrament de totes les quotes, el límit s'aplica a la suma d'aquestes.

Article 3. Bonificacions amb elements potestatius
S'aplica una bonificació del 50 % per cent en la quota íntegra de l'impost, sempre que així ho sol·liciten els interessats abans de l'inici de les obres, els immobles que constitueixin l'objecte de l'activitat de les empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària, tant d'obra nova com de rehabilitació equiparable a aquesta, i no figuren entre els béns del seu immobilitzat.
El termini d'aplicació d'aquesta bonificació comprèn des del període impositiu següent a aquell en què s'inicien les obres fins al posterior a l'acabament d'aquestes, sempre que durant aquest termini es realitzin obres d'urbanització o construcció efectiva, i sense que, en cap cas, pugui excedir de tres períodes impositius.
Per gaudir d'aquesta bonificació cal reunir els següents requisits:
- El benefici només s'atorga a subjectes que realitzen activitats que suposen l'ordenació per compte propi dels mitjans de producció i de recursos humans, o d'un d'ambdós, amb la finalitat d'intervenir en la producció o distribució de béns o serveis.
- El sol·licitant ha de ser, respecte al bé immoble que es pretén bonificar, titular d'algun dels drets que constitueixen el fet imposable gravat pel tribut.
- Els béns susceptibles d'estar bonificats no poden estar inclosos a l'immobilitzat d'aquestes empreses.
- La resolució que atorga el benefici determina la durada d'aquest, que en tot cas mai pot ser superior a tres períodes impositius. Si durant el període de vigència de la bonificació finalitzen les obres d'urbanització, construcció o promoció immobiliària, en aquest cas per venda de l'immoble, el subjecte passiu beneficiari està obligat a comunicar aquesta circumstància a l'òrgan encarregat de la gestió tributària. L'incompliment d'aquesta obligació constitueix infracció tributària d'acord amb la Llei General Tributària.

Amb la sol·licitud cal adjuntar la següent documentació:
- Acreditació de la titularitat d'algun dels drets gravats amb l'impost.
- Certificat expedit per la direcció facultativa de les obres en què consti la data de l'inici de les obres.
- Acreditació de l'alta al Cens de l'Impost sobre Activitats Econòmiques.
- Còpia del rebut de l'Impost sobre Béns Immobles respecte al bé immoble pel qual se sol·licita la bonificació.
- Aportació dels estatuts de la societat on s'indiqui que l'objecte social és la d'urbanització, construcció o promoció immobiliària, tant d'obra nova com de rehabilitació.
- Còpia del balanç de l'empresa, amb detall dels béns inclosos a l'immobilitzat o certificat expedit per l'Administrador relatiu a la no inclusió dins l'immobilitzat dels béns immobles objecte de les obres.


Ordenança Fiscal núm. 3
REGULADORA DE L'IMPOST SOBRE VEHICLES
DE TRACCIÓ MECÀNICA

Queda redactada l'Ordenança d'acord amb el text aprovat per la Diputació de Tarragona publicat al BOPT número 153, de 4 de juliol de 2007, i per part de la Corporació s'aproven les especificacions següents:


ANNEX: ELEMENTS NECESSARIS PER A LA DETERMINACIÓ DE L'OBLIGACIÓ TRIBUTÀRIA DE L'IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA, AIXÍ COM LA IMPOSICIÓ DELS ELEMENTS D'ORDENACIÓ POTESTATIVA ACORDATS PER L'AJUNTAMENT

Article 1. Determinació de la quota líquida
1. La quota líquida de l'impost s'obtindrà per l'aplicació a cada classe de vehicle el següent quadre de tarifes:
(La tarifa no pot suposar el doble de la quota indicada en el quadre de tarifes del Text refós de la Llei d'hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.)

Classe de vehicle Coeficient: 1,55 Tarifa
A) Segons potència fiscal
1. Turismes, ambulàncies, cotxes fúnebres i tot terrenys.
De menys de 8 cavalls fiscals 19,56
De 8 fins 11,99 cavalls fiscals 52,82
De 12 fins 15,99 cavalls fiscals 111,51
De 16 fins 19,99 cavalls fiscals 138,90
De 20 cavalls fiscals en endavant 173,60
Classe de vehicle Coeficient: 1,55 Tarifa
2. Tractors, tractocamions, tractors d'obres i serveis, tractora dels vehicles articulats, vehicles especials, màquines agrícoles, màquines autopropulsades que poden circular per les vies públiques sense ser transportades o arrossegades per altres vehicles de tracció mecànica.
De menys de 16 cavalls fiscals 27,39
De 16 fins 25 cavalls fiscals 43,04
De més de 25 cavalls fiscals. 129,12
B) Segons el nombre de places.
Autobusos, furgonetes i furgonetes mixtes habilitades per al transport de més de 9 persones.
De menys de 21 places 129,12
De 21 fins 50 places 183,89
De més de 50 places 229,87
C) Segons la càrrega útil en quilograms
1. Camions, derivats de turisme, formigoneres, furgons, furgonetes i furgonetes mixtos, habilitats per al transports de fins a 9 persones, vehicles mixtos i vehicles habitacle.
De menys de 1.000 kg de càrrega útil 65,84
De 1.000 fins a 2.999 de càrrega útil 129,12
De més de 2.999 fins a 9.999 de càrrega útil 183,89
De més de 9.999 de càrrega útil 229,87
2. Remolcs i semiremolcs arrossegats per vehicles de tracció mecànica i remolcs i semiremolcs de vehicles articulats.
De més de 750 i menys de 1.000 kg de càrrega útil 27,39
De 1.000 a 2.999 kg de càrrega útil 43,04
De més de 2.999 kg de càrrega útil 129,12
D) Segons els centímetres cúbics
Ciclomotors 6,85
Motocicletes fins 125 c.c. 6,85
Motocicletes de més de 125 fins a 250 c.c. 11,73
Motocicletes de més de 250 fins a 500 c.c. 23,48
Motocicletes de més de 500 fins a 1.000 c.c. 46,95
Motocicletes de més de 1.000 c.c. 93,90

2. El concepte de les diverses classes de vehicles i les regles per a l'aplicació de les diferents tarifes és el que determina al Reglament General de Vehicles, aprovat per Reial decret 2822/1998, de 23 de desembre.
3. El quadre de tarifes s'aplica fins i tot en el supòsit en què les tarifes bàsiques contingudes al Text refós de la Llei d'hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, el modifiqui la Llei de pressupostos generals de l'Estat.

Article 2. Bonificacions potestatives
1. S'aplica una bonificació del 50% cinquanta per cent de la quota de l'impost, incrementada o no, a favor dels titulars dels vehicles, el funcionament dels quals causa una menor incidència en el medi ambient per algun dels següents motius:
a) Pel consum del tipus de carburant següent: ecològic o d'origen vegetal.
b) Per disposar de motors amb les característiques mediambientals favorables: vehicles elèctrics i anal·legs.
2. S'aplica una bonificació del 50 % cinquanta per cent de la quota de l'impost, incrementada o no, a favor dels titulars dels vehicles següents:
a) Els vehicles catalogats com a històrics d'acord amb allò que disposa el Reial decret 1247/1995, de 14 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de Vehicles Històrics.
b) Els vehicles que tenen una antiguitat mínima 50 anys, comptats a partir de la data de fabricació. Si no és coneguda, s'ha de tenir en compte la de la seva primera matriculació o, si hi manca, la data en què el corresponent tipus o model es va deixar de fabricar.
Per a poder gaudir de les bonificacions previstes en els apartats 1 i 2 d'aquest article els interessats han d'instar la seva concessió indicant la causa del benefici i aportar el Permís de circulació, la Targeta d'inspecció tècnica i la resta de mitjans de prova que acrediten aquest dret.

TAXES

Taxa Cementiri

Article 6. Quota tributària
La quota tributària es determina per l'aplicació de la tarifa següent:
Epígraf primer. Assignació de sepultures, nínxols i columbaris
Epígraf segon. Assignació de terrenys per a mausoleus i panteons
Epígraf cinquè. Registre de permutes i transmissions
Epígraf sisè. Inhumacions
A) En mausoleu o panteó De cadàvers 100,00 euros
De restes 120,00 euros
B) En sepultura o nínxol De cadàvers 100,00 euros
De restes 120,00 euros
Epígraf setè. Exhumacions
A) En mausoleu o panteó De cadàvers 100,00 euros
De restes 120,00 euros
B) En sepultura o nínxol De cadàvers 100,00 euros
De restes 120,00 euros
Epígraf desè. Conservació i neteja
C) Per treballs de conservació i neteja
general, amb benefici dels particulars.
Quota anual per nínxol 15,00 euros


Taxa del clavegueram

Article 5. Quota tributària
1. La quota tributària corresponent a la concessió de la llicència o autorització de presa a la xarxa de clavegueres s'exigirà una sola vegada i consistirà en la quantitat fixa d'euros.
2. La quota tributària que s'ha d'exigir per la prestació dels serveis de clavegueram i depuració es determinarà en funció de la quantitat de connexions a la xarxa.
Amb aquest efecte, s'aplicarà la tarifa següent:
a) Habitatges:
Per clavegueram, cada connexió 15,00 euros
b) Finques i locals que no estan exclusivament
destinats a habitatge
Per clavegueram, cada connexió 15,00 euros
c) En general
Per drets de connexió 198,00 euros


Taxa per recollida de residus sòlids urbans,
tractament i eliminació

Article 6. Quota tributària
Amb aquest efecte, s'aplicarà la tarifa següent :
Epígraf primer. Habitatges ocupats
Màxim 2 persones 87,00 euros
Més de 2 persones i fins a 4 98,00 euros
Més de 4 persones 109,00 euros
Epígraf segon. Habitatges buits
De caire temporal 87,00 euros
Permanents 87,00 euros
Epígraf tercer. Altres establiments i locals
De caire comercial 109,00 euros
Destinats a restauració 109,00 euros
Magatzems 38,00 euros
Taxa servei Mercat i Peixateria municipal

Article 6. Quota tributària
La quantitat de la taxa es determinarà aplicant les tarifes següents:
Tarifa segona. Utilització del Mercat - Peixateria municipal
Per utilització d'espai al Mercat o taulell a la
Peixateria (cada dia) 5,00 euros


Taxa d'abastament d'aigua

Article 6. Quota tributària
La quantia de la taxa es determinarà aplicant les tarifes següents:
Tarifa primera. Subministrament d'aigua
Mínim de consum a facturar trimestral: 15 m3
Import del m3 0,2851 euros
Import trimestral del mínim:
(15 m2 x 0,2736/m3) 4,2765 euros
Import del m3 d'excés del mínim: 0,3910 euros/m3
(increment 5,40%)
Tarifa segona. Subministraments de materials
Instal·lació de comptadors. Unitat 44,90 euros
Instal·lació d'aixeta de pas. Unitat 28,90 euros
Per drets de connexió 124,40 euros
Per quota fixa servei 1,50 euros/trimestre

La taxa per recepció del subministrament detallat a la tarifa primera es determinarà aplicant sobre els consums les quantitats que en l'esmentada tarifa es contenen.


Taxa de la Piscina municipal

Article 6. Quota tributària
La quantitat de la taxa es determinarà aplicant les tarifes següents:
Tarifa 1) PISCINA MUNICIPAL
Entrada individual.
Persones major de 5 anys, per dia 3,50 euros
Abonament mensual 24,00 euros
Abonament temporada 40,00 euros