2015-07-09

Carme Navarro, primera presidenta de la història del Consell Comarcal del Montsià




Aquest migdia, a les 12.00 h, s'ha constituït el nou Consell Comarcal del Montsià amb l'elecció de la republicana Carme Navarro com a nova presidenta d'aquesta institució, amb els vots favorables dels grups d'Esquerra Republicana i del PSC.
Navarro ha començat el seu discurs tot recordant que aquest mateix any es commemorava el 82è aniversari des que les dones de tot l'Estat van poder exercir el seu dret a vot. ?Moltes altres dones van arriscar la seva vida perquè avui, per primera vegada, una dona pugui presidir aquesta institució; també gràcies a elles, dones anònimes, la nostra societat ha anat canviant. Per això volia, avui i aquí, retre'ls aquest petit homenatge i reconeixement a la seva valentia', ha afirmat.
Navarro també ha esmentat l'estreta relació entre el republicanisme canareu i el Consell Comarcal. Així, el primer conseller que va tenir el grup comarcal d'Esquerra Republicana en aquesta institució va ser el canareu Francesc Cid, l'any 1995. Més tard, entre els anys 2005 i 2009, amb Alfons Montserrat va tenir el primer president republicà, i ara, ella, també canareva, es converteix en la primera presidenta d'aquest Consell Comarcal i dels de la resta de les Terres de l'Ebre. Navarro ha reconegut que assumia aquest càrrec amb ?el màxim honor i responsabilitat'.
Després de fer un reconeixement a la feina feta per tots els consellers que ha tingut la institució i d'agrair el suport rebut avui per a ser presidenta, Navarro ha explicat que les principals prioritats seran l'atenció a les persones que estan en una situació econòmica i social més desafavorida i la defensa del territori i del país. Des del Consell, ?es prestarà una atenció i col·laboració màxima cap als municipis més petits, amb menys serveis i recursos de la comarca'. A més, també des d'aquesta institució ?es defensarà el territori de qualsevol atac que amenaci els nostres recursos naturals, la seguretat o el futur, ja sigui en forma de Pla Hidrològic o de projecte Castor'. La tercera prioritat serà el país, ?fent del Montsià un actor actiu del procés cap a la llibertat que hem emprès', i per això ?estarem al costat de les màximes institucions i autoritats del país en tot allò que se'ns demani en aquest moment de canvi històric', ha afirmat Navarro.
La nova presidenta republicana ha acabat el seu discurs comprometent-se a fer del ?diàleg la millor eina de treball' i ha convidat tots els consellers a anar junts per poder tirar endavant projectes de comarca, engrescadors i innovadors, projectes de present i de futur.
Navarro, fruit del pacte de governabilitat amb el PSC, serà presidenta els dos primers anys de legislatura.
Foto/cedida.
Fotografia d'esquerra a dreta: Part superior – Alexis Albiol (Godall), Francesc Antoni Lavega (Ulldecona), Marc March (Santa Bàrbara), Albert Salvadó (la Ràpita) ? Part inferior –   Joan Salvador Balagué (Sant Jaume d'Enveja), Susanna Sancho (Amposta), Carme Navarro (Alcanar), Sònia Tomàs (Masdenverge), José Antonio Tíscar (la Sénia).