2015-07-08

Exposició Petjades olis i gravats d’Anna Ralda Bas al Museu Terracota de La Galera


Del 10 de juliol 2 d'agost de 2015 el Museu Terracota (baixos de l'Ajuntament de la Galera) acollirà una exposició de pintura a l'oli i gravats d'Anna R. Bas.

Anna R. Bas és de Godall, petit municipi de la comarca del Montsià, tot i que des de fa molts anys viu a la Sénia. Professionalment és tècnica administrativa tasca que ha compaginat des de sempre amb les seves inquietuds artístiques i literàries, ja que també dedica bona part de la seva vida a escriure. La prova d’això és la quantitat de premis literaris que li han estat concedits. A més, va realitzar estudis de PROCEDIMENTS PICTÒRICS, durant cinc anys, essent el seu mestre Josep Benet Espuny, primer, i, després Leonardo Escoda, a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa.
Aquests estudis de la mà de dos grans Mestres de la pintura units a la seva capacitat innata per l'art, han donat com a resultat creacions úniques i de qualitat que acollim per segona vegada a l'espai dedicat a exposicions temporals del nostre centre.
En aquesta ocasió Anna ens porta una exposició titulada Petjades. Paisatges d’arreu que li han deixat empremta pels seus colors, per la seva llum i per la bellesa del moment: la neu que cau suament i que tot ho omple de dolcesa i melangia infinita, l'explosió de colors d'unes flors exultants, la placidesa de l'aigua d'un indret solitari, el blau desmesurat del mar o un espai natural oblidat en un record de la infantesa que li brinda avui multitud de matisos de colors.
Anna sovint s'inspira en Monet, en l'Impressionisme, en la seva tendència a recollir les impressions fugisseres, la mobilitat dels fenòmens més que l’aspecte estable i conceptual de les coses. Com Monet pinta i es preocupa pel moment de llum, pels efectes d'aquesta sobre els objectes i en especial sobre els paisatges més que no pas de les formes que hi apareixen.
L'impressionisme significà l'abandonament de les convencions que havia tingut la pintura fins al moment fou el pas de l'art conceptual i figuratiu cap a una nova pintura fonamentada en la percepció de l'instant concret d'una natura en trànsit constant.
A Anna ja li agrada defugir de les convencions i per això aquest estil li va molt i molt bé, s'ajusta al seu tarannà a la seva manera de ser i li permet expressar tot allò que sent, viu i percep: experiències de nombrosos viatges, caminades, estades, vivències personals etc. alhora que li obre la porta a un altre tipus de creacions, les abstractes, que també formen part de la seva obra encara que en aquesta ocasió no ens acompanyaran.
Amb tot, aquest conjunt de paisatges ens ajudaran a evadir-nos per una estona, a descobrir i constatar la bellesa del nostre entorn, d'aquells detalls que sovint ens passen desapercebuts, de paisatges coneguts, d'altres més allunyats, podrem endinsar-nos a les diferents vistes, tocant, pràcticament, el mar, les flors, les herbes, la neu, etc. contemplarem la llum i les seves incidències sobre els objectes segons el moment del dia, les condicions metorològiques o l'estació de l'any, tot plegat gràcies a una excel·lent i acurada tècnica de l'artista que té zel de fins al darrer detall pel que més que veure viurem i ens endinsarem en les seves obres.
Horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres, de 9'30 a 13'30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 hores.