2009-06-15

La Diputació invertirà 7 milions d'euros en la xarxa viària de les Terres de l'Ebre


Durant el període 2009-2010, la Diputació invertirà gairebé 7 milions d'euros en el condicionament i millora de les carreteres que gestiona a les Terres de l'Ebre. Les actuacions incidiran en un total de nou carreteres, en algunes de les quals ja s'estan executant els treballs. És el cas del condicionament de l'accés a Xerta per la TV-3541, la reconstrucció d'un pont sobre la séquia Sanitària entre l'Ampolla i Deltebre per la TV-3401, o el desdoblament d'un tram de la T-341 a Tortosa. Altres projectes es troben en fase de redacció o de licitació.


Entre aquests darrers, destaquen el condicionament de l’accés a l’Ampolla per la TV-3401 o la segona fase de la millora de la TV-7333 entre La Fatarella i Vilalba dels Arcs.

Així ho ha posat de manifest el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, a Roquetes, on va presidir l’acte d’inauguració de l’acondiciament de la carretera TV-3421 de Roquetes al Raval de Cristo, un acte que ha presidit el mateix Josep Poblet, acompanyat del vicepresident de la institució intercomarcal i representant territorial de les Terres de l’Ebre, Pere Panisello, del vicepresident Albert Vallvé, dels diputats Álvaro Gisbert i Francesc Josep Miró i de l’alcalde de Roquetes, Francesc Artur Gas.

Aquests projectes se sumen a les actuacions que la Diputació ja ha dut a terme en els darrers dos anys en carreteres que gestiona al Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, unes obres que han suposat una inversió de més de 4,3 milions d’euros. En destaquen el condicionament de la TV-3421 entre Roquetes i el Raval de Cristo, inaugurat oficialment aquest dijous dia 19 de febrer; el condicionament de l’accés a Amposta per la TV-3443a des de la C-12, la protecció de talussos entre Paüls i Xerta a la TV-3541, o la millora de la seguretat que ha representat el condicionament de les corbes d’accés a Godall per la TV-3313.

Cohesionar el territori
El condicionament de les diferents carreteres de la Diputació a les Terres de l’Ebre “és una prioritat" de l’ens intercomarcal per tal de disposar d’una xarxa viària en perfectes condicions, la qual cosa faciliti el desplaçament entre els diferents municipis, grans i petits, i n’impulsi els atractius comercials, industrial i turístics. Així ho afirmava avui el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. Tot plegat contribueix a cohesionar el territori i a afavorir la qualitat de vida dels seus habitants. És per això que la Diputació, a través del Servei d’Assistència al Territori (SAT), treballa dia rere dia en la conservació i millora dels gairebé 1.100 km de carreteres que gestiona en el conjunt de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

Des del SAT es vetlla per la millora i el manteniment de les carreteres de la demarcació gestionades per la Diputació. Aquest organisme s’encarrega de la redacció dels projectes i la direcció de les obres executades mitjançant contractista; dels treballs de conservació i manteniment de la xarxa carreteres mitjançant les brigades pròpies de conservació, i del control de les obres executades per terceres persones i altres organismes en la zona d'influència a la xarxa de carreteres, mitjançant la unitat d'explotació i el servei de vigilància. Així mateix, el SAT s’encarrega del control de qualitat de les obres executades tant per contractistes com per les brigades pròpies, mitjançant el laboratori de control de materials.