2012-05-31

Front comú de Godall amb altres pobles que no veuen la TDT [VIDEO]

Font: La Marfanta


Els ajuntaments de les Terres de l’Ebre que encara no tenen accés a tots els canals de la televisió digital terrestre estan decidits a fer un front comú per aconseguir que la Generalitat es face càrrec del cost de la instal·lació de les torres de comunicacions i dels equips tècnics necessaris. Dos anys després de l’anomenada apagada analògica, encara hi ha poblacions com Godall, Paüls, Alfara de Carles, Caseres i una part de la Galera, que no poden rebre correctament tots els canals de la TDT, i només poden veure la televisió a través de les emissions via satèl·lit o per internet. En aquest sentit, l’alcalde de Godall, el socialista Francesc Miró, ha explicat aquest dimarts que la Generalitat no es vol fer càrrec dels costos per garantir la cobertura de la TDT. En el cas de Godall, el pressupost per portar la TDT és d’uns 90.000 euros, tot i que aquesta població ja disposa d’una torre pròpia de telecomunicacions. És per això que els alcaldes d’aquests ajuntaments ebrencs ja han acordat demanar una reunió amb presidència de la Generalitat i amb la Diputació de Tarragona.

De fet, es dóna la casualitat que la Generalitat déu a l’Ajuntament de Godall uns 100.000 euros, d’una obra feta l’any passat que el consistori va haver de pagar per avançat. I això, sense comptar els 40.000 euros del Fons Català de Cooperació. L’alcalde de Godall ho ha detallat durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna. Una entrevista que els veïns de Godall no han pogut veure en directe a través de Canal 21 Ebre, per la falta de cobertura de TDT. 

D’altra banda, Miró ha lamentat el nou retard en les obres de la variant de la carretera N-340 a l’Aldea, com a conseqüència de les retallades en el pressupost general de l’Estat per al 2012. Segons l’alcalde de Godall, els ajuntaments de les Terres de l’Ebre haurien de fer un front comú perquè l’Estat execute d’una vegada les obres de la variant de l’Aldea, i també la futura autovia A-7. Miró ha assenyalat que l’autovia de l’interior és una infraestructura fonamental per al desenvolupament de les poblacions de la plana del Montsià, com ara Godall o la Galera.