2012-05-31

La meitat dels pobles de les comarques del Montsià i Baix Ebre han estat guardonats per assolir objectius de reciclatge superiors al 55%.

font: Més Ebre

L'Estratègia Catalana Residu Zero (ECRZ) la formen una sèrie de municipis, universitats, empreses i societat civil catalana que s’han agrupat amb un objectiu concret, assolir els màxims nivells de recollida selectiva i la mínima generació de residus. Amb aquest objectiu, i sota el títol de “Residu i emissió Zero", diverses regions i ciutats del món treballen amb voluntat de desplegar processos de canvi i impulsar mesures polítiques, tècniques i econòmiques, que permetin assolir aquests objectius esperançadors.

Dintre aquest marc, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Sr. Josep Maria Tost, va premiar l’esforç de 125 municipis de Catalunya que han assolit uns objectius de reciclatge superiors al 55% i que a més tenen una generació de residus inferior als 1,4 Kg/persona/dia per al 2010.

A l’àmbit de la comarca del Montsià van ser distingits amb aquest diploma nou dels dotze municipis de la comarca del Montsià, en concret: Freginals (64%), La Galera (66%), Godall (67%), Mas de Barberans (61%), Masdenverge(66%), Sant Jaume(61%), Santa Bàrbara(62%), La Sénia(66%) i Ulldecona(57%). I del Baix Ebre: Alfara de Carles (56%) i Paüls (64%). També van rebre el diploma els municipis de l’Ampolla (67%) i l’Ametlla (66%), que al ser pobles costaners tenen una generació per càpita més elevada d’ 1,4 kg, però se’ls va voler reconèixer la gran tasca realitzada.

El Sr. Tost va felicitar efusivament als municipis premiats i va encoratjar als altres perquè treballin en aquestes línies, així mateix, va demanar que la crisi no sigui un pretext per fer passos enrera en qüestions de qualitat ambiental en gestió dels residus. Aquest reconeixement posa de relleu el salt quantitatiu en recollida de residus que han experimentat les comarques del Montsià i Baix Ebre en els darrers anys. L’esforç de les administracions competents, el Consorci de Residus del Montsià i el Rebé (Consorci de Residus del Baix Ebre), així com l’assistència tècnica del CODE i, per suposat, la col∙laboració voluntària dels ciutadans, han permès assolir aquests bons resultats. En aquest sentit, cal recordar que ambdues comarques van apostar pel model de recollida mitjançant àrees compactes, on els ciutadans troben al seu abast les 5 fraccions de residus, la qual cosa facilita la recollida selectiva perquè han de realitzar una única ruta per reciclar.