2012-05-31

Godall és el poble del Montsià que més recicla

font: La Plana Ràdio

Santa Bàrbara ocupa el lloc número sis del total de 12 pobles de la comarca.

Alguns pobles de les comarques del Montsià i Baix Ebre han estat guardonats per assolir objectius de reciclatge superiors al 55%.

El passat divendres 4 de maig, es va celebrar a Barcelona el II Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero, amb jornades de debats sectorials sobre la situació dels residus a Catalunya, amb la participació de representants d’altres regions com Itàlia i Euskal Herria per explicar les seves experiències.

(Redacció/J.Roig).-L’Estratègia Catalana Residu Zero (ECRZ) la formen una sèrie de municipis, universitats, empreses i societat civil catalana que s’han agrupat amb un objectiu concret, assolir els màxims nivells de recollida selectiva i la mínima generació de residus. Amb aquest objectiu, i sota el títol de “Residu i emissió Zero”, diverses regions i ciutats del món treballen amb voluntat de desplegar processos de canvi i impulsar mesures polítiques, tècniques i econòmiques, que permetin assolir aquests objectius esperançadors.

Dintre aquest marc, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Sr. Josep Maria Tost, va premiar l’esforç de 125 municipis de Catalunya que han assolit uns objectius de reciclatge superiors al 55% i que a més tenen una generació de residus inferior als 1,4 Kg/persona/dia .

A l’àmbit del Montsià ,van ser distingits amb aquest diploma nou dels dotze municipis de la comarca , en concret: Godall amb el 67%, és el municipi montsianec que més recicla, seguit de La Galera,La Sènia i Masdenverge amb el 66% .El cinquè poble de la comarca amb millors xifres de reciclatge és Freginals amb 64%,seguit de Santa Bàrbara amb el 62 % i el Mas de Barberans,que com Santa Jaume d ‘Enveja, reciclen el 61 % .Finalment ,el darrer poble del Montsià en ser guardonat ,va ser Ulldecona amb un 57% de brossa reciclada.

Curiosament els tres municipis més grans de la comarca,Amposta,Santa Carles de la Ràpita i Alcanar estan per sota d ‘aquest 55% exigit per l’’Estratègia Catalana Residu Zero.

Al Baix Ebre van rebre guardons ,Alfara de Carles (56%) i Paüls (64%). També van rebre el diploma els municipis de l’Ampolla (67%) i l’Ametlla (66%), que al ser pobles costaners tenen una generació per càpita més elevada d’ 1,4 kg, però se’ls va voler reconèixer la gran tasca realitzada.

Els nous objectius marquen que per al 2020 s’hauria d’arribar al 70% de reciclatge i a 1,20 kg/persona/dia.