2007-07-25

CiU tindrà 21 dels 52 alcaldes de les Terres de l'Ebre

Font: Diari de Tarragona (16/06/2007)

El PSC serà la segona força amb més alcaldies (15) seguida d'ERC (13), els independents (2) i el Partit Popular (1)

Avui es constitueixen els 52 ajuntaments de les Terres de l'Ebre. Convergència i Unió continua tenint la majoria de les alcaldies, 21, davant del PSC, amb 15, i ERC, amb 13. Els independents aconsegueixen dos alcaldies i una el PP. El canvi més destacat és, sens dubte, el nomenament del convergent Ferran Bel com a nou alcalde de Tortosa.

Al llarg del mandat, arran dels pactes establerts pels partits, el PSC sumarà cinc alcaldies i en cedirà dues, ERC en perdrà cinc i en guanyarà dues, Convergència i Unió en sumarà una i el PP cedirà la de la Galera a ERC, on els dos partits han formalitzat un acord. Els dos primers anys serà alcaldessa la popular Blanca Duré i els dos restants la republicana Ester Martí.

...

Al Montsià, hi ha tres municipis on no s'han assolit pactes, i tot apunta que les forces més votades iniciaran el mandat en minoria. Així, si no hi ha sorpreses de darrera hora, s'espera que surtin elegits el republicà Alfons Montserrat a Alcanar i els socialistes Víctor Pla i Francesc Miró a la Sénia i Godall, respectivament.

...