2011-07-22

Poblet és reelegit president d'una Diputació de Tarragona que avança la reducció d'organismes

Font: L'Ebre digital.

Josep Poblet serà quatre anys més el president de la Diputació de Tarragona. Divendres al matí s'ha constituït el nou ens, en què CiU tindrà majoria absoluta. Dels 27 diputats que han pres possessió del seu càrrec hi ha set noms ebrencs, els mateixos que fins ara formaven part de la Diputació als quals s'afegeix un de nou, l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol. En el seu discurs, Poblet ha apuntat la retallada d'alguns organismes i l'impuls d'un nou Pla estratègic com a novetats per a aquest mandat.

L’alcalde de Vila-seca, el convergent Josep Poblet, ha tornat a ser elegit president de la Diputació de Tarragona. Ho ha fet amb els vots dels 27 diputats provincials, assolint així l’unanimitat de totes les forces amb representació a l’ens provincial: CiU, PSC, ERC i PP. En aquest nou mandat, el ple de la Diputació comptarà amb 14 noves cares, provinents de les demarcacions del Camp de Tarragona. Pel que fa als representants ebrencs, sis diputats repeteixen: així, CiU manté els alcaldes de Jesús, Pere Panisello; de Masdenverge, Álvaro Gisbert, i de Prat de Comte, Joan Josep Malràs. A més, hi afegeix l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol. El PSC hi té dos diputats, els alcaldes de Tivenys, Maria José Beltran, i de Godall, Francesc Miró. Finalment, ERC compta amb l’alcalde de Deltebre com a representant a l’ens provincial.

Un cop reelegit, Poblet ha anunciat un nou Pla Estratègic per a aquest mandat, que es desenvoluparà en quatre àrees, dos noves, així com la retallada dels organismes autònoms que passaran de sis a tres. Es mantenen, l’organisme de Gestió d'Ingressos BASE; les Escoles d'Activitats Artístiques, -on s'unifiquen les Escoles d'Art i Disseny i les Escoles de Música i Conservatoris-, i els Patronat de Turisme i Desenvolupament Rural. El president ha justificat aquestes mesures, davant les dificultats econòmiques per la disminució del pressupost.

Pel que fa al cartipàs, hi haurà sis àrees operatives i es mantenen les quatre vicepresidències i la representació territorial de les Terres de l'Ebre.

En el ple, els grups de l’oposició han reclamat al president que aplique mesures d’austeritat, i que tinga done prioritat a l’atenció dels municipis més menuts.

Després del seu nomenament, Poblet visitarà les properes setmanes totes les comarques de la demarcació per recollir les sensibilitats i inquietuds dels alcaldes i autoritats locals.