2012-12-10

MTB per la Serra de Godall (Font: Penya Ciclista Montsià)



http://www.penyaciclistamontsia.com/2012/12/mtb-per-la-serra-de-godall.html


Avui com porta fent tota la setmana fa vent i l'opció de fer MTB es la millor, així que a les 9h estem a la plaça la majoria a punt per a sortir, com a novetat avui ve Nil F. que s'estrena en la penya.
Sortim direcció a Godall pujant pel primer tram de la calç de les corbes de Godall, el segon millor no fer-lo ja que el primer tram esta molt humit i el segon sol ser més humit. Pugem fins dalt i continuem pujant en busca de les torres de la llum on s'inicia el primer sender del dia Tossal Redo, en la gentada que som i el ventet cal deixar espais per a poder cadascú defensar a la seua manera l'ascensió dels dos trams més durs del sender, al arribar dalt gaudim de les vistes que hi ha d'aquí.
Continuem en busca de la torre de teleco, arribem a l'entrada del sender d'Atalaies per on passem molt depresa per damunt de l'ermita, de tant en tant mirada a la dreta per a gaudir de les vistes de la foia. En arribar al final remuntem una mica a peu per arribar a la zona de la mina, d'aquí anem en busca del sender del JB, aquest sender es molt endurero i dur de fer però en tranquil·litat i manya es va defensant. 

Sortim de nou al camí que va cap a la torre de teleco per on reculem uns metres en busca del sender del vell DH de Godall, he sentit dir que l'han arreglat per a la passada marxa de Santa Barbera. Comencem la baixada apartant algunes rames que segur que a portat el vent que ha fet durant la setmana, després ja a la part més rapida baixem tot lo que dona la bici, a mitja baixada re-agrupament, sort que ho fem per que hi ha hagut una punxada de Jordi F.

En arribar a l'entrada de Godall paradinya a fer un mos i la xerrada, alguns porten pressa per que no paren de cridar "Nemon"? Sortim en busca del següent sender però abans una pujada infernal per un camí ple de pedres, després a gaudir de l'encadenament dels senders que hi ha tant aprop del poble de Godall. Sortim a la carretera d'Ulldecona on hi ha una tentativa d'escapada, aconseguim convèncer a Jordi que pel camí també arribara i més tranquil·lament, anem pel camí vell que va netejar Manel en busca del gos i després pels camins de tota la vida que porten cap al final de les curves de Godall.

A arribar a la seguent sendera Jordi F. ens avandona porta massa dies sense agafar la bici i ja coneix la part següent per on anem ara, ens acomiadem i continuem ara vorejant pels passadors cap a les Oliveres Mil·lenaris de l'Arion, poc després ja estem al cap de tir de les Moles per on passem per un tramet de sender molt tècnic però divertit que s'ho val, aquí ja hi ha algun que demana: ¿però que cap a on anem ara???
Tornem pel Pantanet, el sender de la Tossa, creuem la carretera de la Senia anant cap al Castell on agafem l'últim sender que ens porta a la sequia i d'aquí a la plaça on fem una toma en companyia de Jordi F. que ens esta esperant.