2013-01-05

Projecte de construcció d'una rotonda a l'accés a Godall, ctra. TV-3313, d'Ulldecona a la Galera per Godall. Aprovació definitiva.

https://www.diputaciodetarragona.cat/ebop/index.php?op=anunci&id=129&ebop_any=2013

2012-14198
Diputació de Tarragona
Servei d¿Assistència al Territori

ANUNCI

de la Diputació de Tarragona sobre l¿aprovació definitiva d¿un projecte 

La Junta de Govern d¿aquesta Diputació, en sessió del dia 21 de desembre de 2012, per delegació de la Presidència, de conformitat amb el Dictamen de la Comissió Informativa dels Serveis d¿Assistència al Territori del 12 de desembre de 2012 ha adoptat l¿acord següent, transcrit literal:

¿ EXPOSICIÓ DE FETS

1. La Junta de Govern, en sessió del 27 de juliol de 2012, ha aprovat inicialment el Projecte de construcció d¿una rotonda a Godall, carretera TV-3313, d¿Ulldecona a la Galera per Godall, amb un pressupost d¿execució per contracta de 507.380,14 euros.
2. En compliment del que disposa l¿article 235.2 del Decret Legislatiu 2-2003, de 28 d¿abril, pel qual s¿aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el projecte ha estat sotmès a informació pública, mitjançant anunci en el BOP, núm. 181, de 4 d¿agost de 2012, sense que s¿hagi presentat cap reclamació.
3. S¿ha sol·licitat autorització administrativa al Departament d¿Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per afectar el projecte un lligallo ramader anomenat Vila Llarga. També s¿ha demanat informe de l¿Ajuntament de Godall atès que les obres afecten el seu terme municipal.
4. El Ple de l¿Ajuntament de Godall, en sessió del seu Ple municipal de 5 de setembre de 2012 ha acordat informar favorablement el projecte de referència.
5. Amb data 8 de novembre de 2012 el director general del Medi Natural i Biodiversitat ha resolt autoritzar l¿execució dels treballs del projecte en el tram del camí ramader classificat anomenat ¿Lligallo de Vilallarga¿ afectat per les obres amb les següents condicions:
- L¿amplada final del camí ramader en el seu ramal nord (polígon 56, parcel·la 9002) ha d¿abastar tota l¿amplada de l¿eix 4 projectat, és a dir, amb una amplada variable pròxima als 13m. La continuïtat del camí ramader en el punt final del projecte (PK 0+000 de l¿eix 4) en direcció nord ha de quedar garantida.
- L¿amplada final del camí ramader en el seu ramal sud (polígon 47, parcel·la 9002) ha d¿abastar tota l¿amplada de l¿eix 3 projectat, és a dir, fins a una amplada variable pròxima als 10 m.
- La titularitat d¿aquests terrenys corresponents al camí ramader Lligallo de Vilallarga és de la Generalitat de Catalunya, la qual cosa s¿haurà de tenir en compte a l¿hora de senyalitzar amb fites la demarcació propietat de la Diputació de Tarragona, demarcació que no podrà afectar aquests terrenys propietat de la Generalitat de Catalunya.
- Les obres i les instal·lacions s¿ajustaran als documents i plànols que figuren a l¿expedient i la seva inspecció correspondrà a l¿Àrea del Medi Natural dels Serveis Territorials a les Terres de l¿Ebre del Departament d¿Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
- Si en el termini d¿un any des de la data d¿aquesta resolució no s¿han iniciat els treballs pels quals s¿ha autoritzat l¿ús dels terrenys, aquesta resolució quedarà sense efecte.
- L¿autorització s¿atorga gratuïtament i amb independència del dret de propietat i sense perjudici de tercers i no eximeix de l¿obligació d¿obtenir les autoritzacions que d¿acord amb les disposicions vigents, fossin necessàries en relació amb les obres a executar.
6. Amb data 26 de novembre de 2012 el Servei d¿Assistència al Territori informa que no hi ha cap inconvenient a acceptar les condicions que demana la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat i s¿incorporaran en plànols del projecte les seves indicacions per tal que siguin tingudes en compte.

FONAMENTS DE DRET

1. Llei de 7-1985, de 2 d¿abril, reguladora de les bases de règim local (arts. 34.1.l, 34.2 i 35.2.b pel que fa a la competència per a l¿aprovació i la seva delegació i en concordança, el Decret de la Presidència de la Diputació núm. 1-2011-1583, de 25 de juliol de 2011.
2. Decret legislatiu 2-2003, de 28 d¿abril, pel qual s¿aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (arts. 234 i 235).
3. Decret 179-1995, de 13 de juny, pel qual s¿aprova el Reglament d¿obres, activitats i serveis dels ens locals de Catalunya ( arts. 37 i 40).
4. Reial decret legislatiu 3-2011, de 14 de novembre, pel qual s¿aprova el Text refós de la Llei de contractes del sector públic.
5. Reial Decret 2568-1986, de 28 de novembre, pel qual s¿aprova el Reglament d¿organització, funcionament i règim jurídic del ens locals, (arts. 172 i 175).
6. Llei de 16 de desembre de 1954, sobre expropiació forçosa, decret de 26 d¿abril de 1957, pel qual s¿aprova el Reglament de la Llei d¿expropiació forçosa i altres disposicions concordants.
7. Altres aspectes sobre procediment: Llei 30-1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú i la Llei 26-2010, de 3 d¿agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques i altres disposicions concordants.
8. Altres aspectes tècnics: Decret legislatiu 2-2009, de 25 d¿agost, pel qual s¿aprova el text refós de la Llei de carreteres i Decret 293-2003, de 18 de novembre, pel qual s¿aprova el Reglament general de carreteres i altres disposicions concordants. 

En conseqüència, S¿ACORDA:

1. Acceptar les condicions exigides per la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat d¿acord amb l¿informe emès pel Servei d¿Assistència al Territori i que consta en la part expositiva d¿aquesta resolució.
2. Aprovar definitivament el Projecte de construcció d¿una rotonda a Godall, carretera TV-3313, d¿Ulldecona a la Galera per Godall, amb un pressupost d¿execució per contracta de 507.380,14 euros i que consta de Memòria i Annexos, Plànols, Plec de condicions facultatives i Pressupost, per tal que es pugui efectuar la contractació de les obres.
3. Iniciar l¿expedient d¿expropiació forçosa dels béns i drets afectats, tota vegada que l¿anterior aprovació del Projecte porta implícita la declaració d¿utilitat pública i la necessitat d¿ocupació.
4. Aprovar inicialment la relació de béns i drets afectats, amb expressió dels propietaris i demés circumstàncies i exposar-la al públic pel termini reglamentari.
5. Notificar el contingut d¿aquesta resolució a la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat i a l¿Ajuntament de Godall.

Règim de recursos:
- Recurs contenciós administratiu, en el termini màxim de 2 mesos des de l¿endemà de la publicació, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona.
- De manera alternativa i potestativa, recurs de reposició, en el termini màxim d¿1 mes des de l¿endemà de la publicació davant del president de la Diputació.¿