2014-04-10

El Viver d'Empreses del Montsià, en marxa.




L'alcalde de La Galera, municipi on s'ubica el viver diu que estan "bastant satisfets" del seu funcionament, tot i l'actual situació de crisi.
Aquest dies han començat les obres d'urbanització de l'entorn del Centre que permetran també donar sortida las carrers Tramuntana i Terrissaires.
(J.Roig/T.G.).-Després de quatre anys en projecte i en obres, el viver d’empreses de la Galera quedava enllestit a finals de l'any 2012. Ara que ja porta un any i mig en marxa i dintre d'un context econòmic complicat, poc a poc el Viver d'Empreses i Centre de Negocis del Montsià, ubicat a La Galera, va omplint els despatxos i tal com explicava l'alcalde del poble Ramon Muñoz, de moment i per evitar despeses, solament s'han ocupat els despatxos de la planta baixa. Ara però i davant la demanda d'espais que segueix tenint el viver, segurament que es tindran que començar a ocupar també els de la planta superior. “Davant aquesta perspectiva podem estar bastant contents", deia l'alcalde galerenc.
Muñoz també explicava a La Plana Ràdio que aquests dies s'havia de donar inici a les obres d'urbanització de l'entorn del Viver, unes obres que s'han endarrerit perquè l'empresa que les havia de dur a terme va fer fallida. Un cop rescindit el contracte i desprès dels corresponents tràmits per adjudicar-ho a un altra, les obres finalment es podran dur a terme. L'alcalde de La Galera afegia que s'aprofitarà per a que la mateixa empresa s'encarregui de donar sortida als carrers Tramuntana i Terrissaires.
El Viver d'Empreses i Centre de Negocis del Montsià és un espai de dinamització econòmica, impulsat des del Consell Comarcal del Montsià i els municipis de La Galera i Godall.
Amb la infraestructura d'aquest centre es pretén fomentar la creació d'empreses, acompanyant a empresaris i emprenedors en el procés d'implantació de nous negocis, oferint assessorament empresarial i facilitant eines que ajudin a consolidar nous negocis. Contribuint així al creixement sostenible i consolidació del teixit empresarial de la Comarca del Montsià.
El centre posa a la disposició dels usuaris diferents mòduls o despatxos que van des dels 18 fins als 64 metres quadrats, espai de coworking o treball compartit, 1 sala de reunions amb taula de treball, pissarra i projector, 1 sala d'actes totalment equipada amb capacitat fins a 80 persones, 2 sales de formació (1 d'elles d'informàtica), etc.