2014-09-06

La Generalitat garanteix el seu suport als projectes d'oliturisme que promou la Mancomunitat de la Taula del Sénia

font: La Vanguardia



El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio, ha volgut destacar aquesta vessant d'ajudes que també ofereix el SOC. "A vegades només pensem que el SOC gestiona les persones que estan a l'atur però també hi ha l'altra vessant que és la d'intentar posar en valor els actius d'un territori o sector econòmic perquè es creïn llocs de treball", ha assegurat, tot reconeixent que aquests projectes "potser no tenen els efectes immediats d'una prestació d'atur però tenen una corrent de fons que és generar activitat econòmica". 

Aregio ha garantit el suport de la Generalitat a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, amb la qual fa temps que col·laboren. "A través del fil conductor de l'oli han posat en valor un territori i un producte", ha afegit.

Actualment la Taula del Sénia té 4.700 oliveres mil·lenàries catalogades de més de 3,50 metres de perímetre de tronc a 1,30 metres del sòl, repartides entre dinou municipis del sud de Catalunya i nord del País Valencià, i tres a l'est d'Aragó. Al museu natural de l'Arion hi ha 139 oliveres, en una finca cedida per la família Porta-Ferré de La Galera. La Mancomunitat ha dissenyat tres itineraris per fer a peu o en bicicleta per recórrer camins envoltats d'oliveres mil·lenàries. Un d'ells entre Freginals, Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona i Alcanar; l'altre entre Santa Bàrbara, la Galera, Godall i l'Arión; i l'altre entre Mas de Barberans i la Sénia.