2014-10-03

La Penya Taurina organitza les Jornades Culturals a Godall (font: La Plana Ràdio)


Enguany les Jornades arriben a la setena edició i coincideixen amb el 10é aniversari de l’entitat organitzadora.
Avui ja hi haurà teatre i demà s’organitza una conferència en la que hi prendran part el Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, la tècnic del Departament d’Interior de Joc i Espectacles i l’alcalde de Vall d’Uixó



(J.Roig/T.G.).-Durant els dies 3, 4 i 5 d’octubre, la població de Godall celebra les Jornades Culturals. Teatre, activitats infantils, concurs de dibuix, cantada de rondalles i moltes activitats més, organitzades per la Penya Taurina “Serra de Godall” que ,curiosament és l’entitat que està al cap davant d’aquestes Jornades.
Santi Albiol, president de la penya, explicava a La Plana Ràdio que les Jornades van néixer sis anys enrere com a resposta a la inquietud cultural del poble i com a complement a les Festes Majors d’estiu.


Les activitats que s’organitzaran en aquesta setena edició de les Jornades Culturals es sufraguen amb recursos propis de l’entitat i gràcies alguna subvenció, com per exemple la que permetrà tornar a organitzar una funció teatral, avui mateix, i com a inici de les Jornades amb la representació de “La nit del lloro” a càrrec de la companyia Terra Baixa d’Amposta.

Les Jornades seguiran aquesta dissabte pel matí amb l’ organització de diferents activitats dedicades als més petits, entre les que Albiol destacava un concurs de dibuix amb el tema del 10é aniversari que commemora enguany la Penya.
Ja per la tarda hi ha un concurs de guinyot i la recuperació de la cantada amb rondalla amb el grup Riu en So per recuperar aquesta tradició que feia anys que s’havia perdut al poble. El dia acabarà amb un sopar “de sobaquillo” i ball amb el grup Calibra i sessió de discoteca fins la matinada.

El diumenge estarà dedicat monogràficament a la pròpia activitat taurina que desenvolupa de la penya: potenciar la festa dels bous tal i com l’entenem i vivim a les Terres de l’Ebre, per això han organitzat una conferencia anomenada “La festa dels bous des de la vesant de l’administració i visió de la festa a la Comunitat Valenciana”,en la que hi prendran part el Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, la tècnic del Departament d’Interior de Joc i Espectacles i l’alcalde de Vall d’Uixó, municipi que,segons Albiol, és el que organitza més activitats taurines al decurs de l’any, un total de 220.

Les jornades acabaran amb el lliurament dels premis dels concurso que s’han organitzat els dies anteriors, un repàs a la trajectòria de la Penya Taurina “Serra de Godall” al decurs d’aquests 10 anys que celebra enguany i, com no podia ser d’altra manera, amb un “encierro” i carretilla embolada per als més menuts.