font: El Punt
El projecte s'ha dut a terme en col·laboració amb la jove empresa de
Godall (Montsià) 4Datum (https://sketchfab.com/4datum) especialitzada en les tecnologies de la
geoinformació que utilitzen la fotografia com a base i permeten
reconstruir virtualment escenes del món real útils per al registre i
l'estudi del patrimoni natural, arquitectònic i museístic.
4Datum - Projecte del Museu Terres de l'Ebre |
Són una mostra d'algunes de les peces més emblemàtiques de la col·lecció d'arqueologia i gairebé totes es poden veure a l'exposició permanent. Principalment, són objectes ceràmics, encara que també hi ha objectes en metall i en os, que representen la vida quotidiana, la religiositat, el comerç o els elements constructius de les comunitats assentades a l'Ebre entre el quart mil·lenni aC i el segle XV.
“Aquesta nova tècnica ens permet documentar d'una manera integral les peces i permet posar el patrimoni a l'abast de molta gent i d'una manera bona per a la peça, sense manipular-la i ajudant a la seva preservació”, assegura la tècnica d'arqueologia del Museu de les Terres de l'Ebre, Mar Villalbí.
El projecte s'ha dut a terme en col·laboració amb la jove empresa de Godall (Montsià) 4Datum, especialitzada en les tecnologies de la geoinformació que utilitzen la fotografia com a base i permeten reconstruir virtualment escenes del món real útils per al registre i l'estudi del patrimoni natural, arquitectònic i museístic.
Entre les peces hi ha el peveter de Demèter, un ex-vot ibèric, un vas-copa d'ofrenes ibèric, dos talismans andalusins i objectes de cuina i taula de totes les èpoques.
Més info:
https://sketchfab.com/4datum
https://www.facebook.com/4Datum/
http://www.ebredigital.cat/cultura/2474-el-museu-terres-de-l-ebre-reprodueix-en-3d-les-peces-del-fons-arqueologic