2006-04-07

37 ajuntaments de les Terres de l'Ebre s'adheriran al Consorci de la TDT Local



Tinet Digital

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha convocat una reunió d'aquesta de la comissió de treball que ha de gestionar la TDT Local pública al territori. La reunió ha convocat als alcaldes que van aprovar en ple, en data límit 31 de març, la seva adhesió al consorci públic per tal d'informar-los de les adhesions que s'han rebut i d'altres detalls de la TDT local.

Un total de 37 els ajuntaments que han mostrat el seu interès en formar part del futur Consorci que han estat informats de les novetats recents al voltant de la planificació territorial, de l’atorgament de la concessió, del calendari a seguir a partir de la data, de les quotes mínimes des del moment de constitució del consorci i de la redacció i presentació del Projecte Tècnic.

En referència a les novetats sobre la planificació, s’ha informat als assistents de la decisió del Ministeri d’Indústria de planificar 30 dels municipis que el Govern de la Generalitat considerava prioritaris per la TDT, ampliant a capitals de comarca no planificades, a municipis de més de 5.000 habitants i a totes les poblacions amb televisió local municipal autoritzada, la qual cosa permet planificar a les Terres de l’Ebre, a més a més dels municipis que ja hi estaven: Móra d’Ebre, Gandesa, Ulldecona, La Sénia, L’Ametlla de MAR, Alcanar, Godall, Móra La Nova, Ascó i Horta de Sant Joan.

En el mateix sentit se’ls ha informat de l’acord d’atorgament de la concessió per la prestació del servei públic de televisió digital local al programa nº1 del canal 34 amb la referència T03T (que és el de Terres de l’Ebre) i que marca l’inici del termini per per comunicar l’òrgan de gestió a la DG de Mitjans Audiovisuals.

El calendari que s’ha exposat estableix ña publicació dels acords en els diaris oficials la primera setmana d'abril, l'aprovació definitiva entre finals de maig i principis de juny i la reunió de l'assembleaq constituent al mes de juny.

Un cop constituït el Consorci, s’haurà de comunicar a la DG de Serveis i Mitjans Audiovisuals.

En referència a la redacció del projecte tècnic s’ha informat que el termini és de quatre mesos a partir de la publicació al DOGC, la qual cosa obligarà a treballar-hi abans de la constitució efectiva del consorci per tal de complir terminis.