2006-04-20

El Govern incorpora 6.700 hectàrees d'arrossars a la Xarxa Natura 2000


Diari de Tarragona
La Generalitat ha incorporat a la Xarxa Natura 2000, la xarxa europea d'espais naturals protegits, prop de 6.700 hectàrees d'arrossars del Delta de l'Ebre. Segons el Departament de Medi Ambient, la nova proposta està oberta i dependrà del debat i les opinions del sector agrari i els ajuntaments de la zona...


La serra de Godall s'afegeix a la protecció

Una altra de les novetats de la Xarxa Natura 2000 és la inclusió d'una part de la serra de Godall. El Departament de Medi Ambient ha escoltat les propostes del grup ecologista Gepec i ha incorporat una zona de campeig i de pas de l'àliga cuabarrada i del esparver cendrós, que habiten la serra del Montsià i els secans d'Ulldecona, respectivament.

La zona se situa a cavall dels termes municipals de Godall i Ulldecona. Els seus ajuntaments ja han anunciat que presentaran al·legacions a l'ampliació, ja que la zona cau en els terrenys on l'empresa Castelwind estava projectant un parc eòlic. A més, l'Ajuntament d'Ulldecona demanarà informació a Medi Ambient sobre com afectarà la protecció als camps productius que hi ha al voltant dels secans.

L'alcaldessa d'aquest municipi, Núria Ventura, entén la protecció dels voltants de l'ermita de la Pietat «però no de la resta de la serra, on hi ha les pedreres locals i es podria ubicar sense problemes un parc eòlic».

Per últim, una altra de les zones de les Terres de l'Ebre on s'amplia la protecció d'espais naturals és la serra de Cardó-Boix.