2008-09-05

El concurs dels països catalans Enganxa't a la música elegeix les vuit bandes semifinalistes de l'edició d'enguany


Font: Directe.Cat

El concurs reuniex participants d'arreu dels Països Catalans

La sisena edició del concurs de maquetes dels països catalans Enganxa't a la música ha elegit les vuit bandes que participaran a les semifinals d'aquesta convocatòria que tindran lloc a la sala Suau de Reus del 15 al 18 de setembre. Els grups que ha elegit el jurat són ((j)) de Barcelona, No tots els àngels tenen ales de Palma de Mallorca, Anita Miltoff de Barcelona, Fingertips de la Valldigna (País Valencià), Wantun de Blanes (La Selva) i Martí Soriano de Barcelona. Per la seva banda, les formacions Contracop d'Alcanar i Godall (Montsià) i Trencasons de Reus, també s'han classificat gràcies a la votació popular del públic registrada a través d'Internet.

En les actuacions que es faran a Reus, el jurat escollirà les bandes que actuaran a la final de l'Enganxa't a la música que tindrà lloc al mateix indret el dia 26 de setembre. Els membres del jurat d'aquesta edició són el periodista musical Manel Gausachs; el coordinador de la Llotja de Música Urbana de Vila-real, Joan Gil; el músic Albert Jordà; David Fernàndez del segell discogràfic Edicions Singulars i Mireia Grangé, com a representant de la Federació d'Organitzacions per a Llengua Catalana (FOLC). Enguany, i com a novetat, el públic assistent a les semifinals podrà votar també la seva formació preferida, i el vot del públic comptarà com el d'un membre del jurat més. A partir d'aquí sortirà el vencedor de l'edició d'aquest any de l'Enganxa't.

El grup guanyador signarà un contracte, amb la discogràfica Edicions Singulars, que inclou l'enregistrament i edició d'un primer treball discogràfic amb la possibilitat de renovar-lo si les dues parts hi estan d'acord. La distribució també va a càrrec del propi segell discogràfic o del seu distribuïdor.

El guanyador actuarà, entre el novembre del 2008 i el setembre del 2009, als festivals Senglar Rock de Lleida, Acústica de Figueres, festival de rock de la Ribera, Acampada Jove de Sant Celoni, la Llotja de Música Urbana de Vila-real, un Correllengua, al cicle de l'Hotel de Matadepera i al cicle promogut per l'Associació de Músics i Intèrprets en Català (AMICS) a Barcelona. També farà altres concerts a Reus, Lleida, València, Sabadell, Mallorca i Tarragona, entre altres.

El concurs està organitzat per l'Associació Cultural Espais de Música en Català (ACEMC), formada per representants del programa 'Cops i Flames' de Punt 6 Ràdio, la sala Suau de Reus i el web musical Decibel.cat.



Contracop->www.contracop.tk