2008-12-18

Pla d’Ocupació de neteja de rius i barrancs de la M-TdS


Povet.com

El dilluns 17 de novembre de 2008 va començar al municipi d'Alcanar el Pla d'Ocupació de neteja de rius i barrancs que durant quatre mesos i mig portarà a terme la Mancomunitat de la Taula del Sénia amb la total col·laboració dels 9 Ajuntaments catalans de la Mancomunitat.

Els ajuntaments són els d'Alcanar, Freginals, La Galera, Godall, Mas de Barberans, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, La Sénia i Ulldecona.

Amb la subvenció del SOC (Servei d’Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya) a la Mancomunitat de 36.653 € s’han contractat 4 persones aturades que són les que duen a terme la campanya de neteja.

Però tot es fa d’acord i amb la col·laboració dels Ajuntaments. Són ells qui trien els llocs a netejar i faciliten tant el material de recollida, com el transport i els punts on s’ha de deixar tota la brossa.

A la vegada es vol fer una campanya de sensibilització tant per a gent menuda com per als més grans per tenir més cura de l’entorn i del medi ambient.

A Alcanar, el primer punt escollit per a netejar ha segut a la vora del riu Sénia, a uns 1.500 m. de la desembocadura a Sòl de Riu.

I, cal afegir, que només el primer dia de treball s’han recollit 3 camions de brossa i residus.