2010-03-23

Gairebé 100 kg d ‘espàrrecs per a la Fira de Godall


Font: La Plana Ràdio

Aquesta tarda el president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet inaugurarà la 7éna edició de la Fira de l’ Oli i l’Espàrrec de Godall. Una fira que organitza la Cooperativa Agrícola Catalana del municipi amb col•laboració de l ‘ajuntament i que estarà oberta fins al diumenge dia 14 per a tots aquells que vulguin gaudir no solament del passeig pel recinte firal ,si no que també de les moltes activitats paral•leles que s’ ha preparat,com actuacions musicals,xerrades ,concursos ,balls tradicionals o exposicions.

També els dies de fira s’ organitzen visites guiades al nou moli i degustació de l’ oli de l ‘any a l ‘estand de la Cooperativa.
De totes maneres, un dels aspectes que li dona identitat pròpia a la fira godallenca és el seu concurs de recol•lecció d ‘espàrrecs. Segons coneixíem avui mateix i en veu del secretari de l ‘entitat organitzadora, Josep Mª Simó ,finalment i tot i les condicions meteorològiques adverses -pel fred i el vent –s’ han recollit 98 kg d’ aquesta verdura silvestre .
El participant que més espàrrecs ha aconseguit aportar ha esta un veí de Godall amb 35 kg ,seguit d’ un de La Galera amb 33 kg i el tercer,un altre de local amb 14 kg. Simó estava satisfet de la participació al concurs, fins al punt que afirmava que havien tingut que tancar l ‘admissió d ‘espàrrecs per a que no desbordes l’ organització dels esmorzars.
I es que aquets espàrrecs recollits mitjança el concurs, serveixen per a formar part del menú d’ un altre dels actes més populars de la fira de Godall :els esmorzars .
Esmorzars als que hi pot accedir tot hom prèvia adquisició d’ un tiquet per 2 € i que dona dret a un plat on no sol faltar la baldana,salsitxa ,la famosa coca en sal godallenca i naturalment la truita d ‘espàrrecs. La cooperativa també regala un tiquet per cada compra d’ una caixa d’ oli