2010-05-17

El Montsià constitueix el primer consorci de Catalunya per gestionar els espais de la Xarxa Natura 2000 de la comarca


Font: La Plana Ràdio
La directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, va presidir ahir la sessió constitutiva del Consorci per a la Protecció i Gestió dels Espais Naturals de la Comarca del Montsià. Aquest ens està format pels ajuntaments d´Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, La Galera, La Sénia, Mas de Barberans, Masdenverge, Ulldecona ,el consell comarcal i dos organismes més
Josep Caparrós com a president del Consorci ha considerat que la iniciativa “és una mostra de la unió d’esforços per optimitzar els recursos, revaloritzar els espais naturals de la comarca i donar-los la veritable importància que tenen”.


L’objecte del Consorci és la preservació i la valorització del patrimoni natural i paisatgístic de la comarca, així com la gestió integral dels espais naturals següents: serra de Godall, serra de Montsià, secans de Montsià i barrancs de Sant Antoni-Lloret-La Galera.
L’àmbit d’actuació del Consorci abastarà principalment dos tipologies d’espais.
En primer lloc els espais naturals de la comarca del Montsià inclosos en la Xarxa Natura 2000 i que no estan considerats com a figures d’especial protecció, concretament: serra de Montsià, serra de Godall, barranc de la Galera i garrigues de la Galera. D’altra banda, aquells espais perifèrics que actuen com a corredors o connectors, a tall d’exemple, la Foia d’Ulldecona, la Foia de Solsó, el riu de la Sénia, el sistema de camins ramaders, entre d’altres i que per la seva funcionalitat tenen gran interès natural i etnocultural.