2015-02-11

Godall calenta motors per a la propera Fira de l'oli i l'espàrrec

font: EbreDigital



(J.Roig).-Com és tradició cada any, quant arriba el segon cap de setmana de Març, Godall obre portes a la seua fira dedicada a l'oli i l'espàrrec, una encertada combinació d'elements que li dona la singularitat que tots els esdeveniment firal busquen.
Segons informen des de l'organització, enguany la Fira de l'Oli i l'espàrrec, arribarà a al seua 12éna edició i es celebrarà el dissabte i diumenge 14 i 15 de Març, essent l' encarregat d'inaugurar-la el Senador i portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya, Joan Sabaté. Abans, tindrà lloc una interessant xerrada Xerrada anomenada "Oli d'oliva verge extra, què cal saber?" que pronunciarà Marina Soler responsable de la DOP oli Baix Ebre-Montsià.
La Fira de l'Oli i l'Espàrrec, que se celebra als locals i la plaça de la Cooperativa de Godall, entitat organitzadora amb el suport de l'ajuntament, permet degustar i adquirir l'oli novell de la temporada i fer un tast de plats fets amb espàrrecs, producte molt típic de la població.

Tere Esmel, alcaldessa de Godall, explicava des de la nostra emissora que, encara que petita, la fira és molt important per a la promoció del poble i dels seu oli i sobre tot destacava l' implicació de tot el poble per tal de fer-la realitat cada any
Com sempre i a part dels seus tradicionals esmorzars a base de truita d ?espàrrecs i altres productes locals, tant el dissabte com el diumenge a les 9:30 del matí i prèvia adquisició d'un tiquet al preu de 2 euros, un dels atractius de la fira godallenca seguiran essent les visites guiades al moli d' oli de l'entitat i les degustacions del oli novell que s' hi elabora.
L'oli envasat es comercialitza amb el nom "Molí Clapises" i darrerament, l'entitat també ha començat a comercialitzar sota la marca "Lacrima Olea", l'oli Verge Extra amb DOP (Denominació d'Origen Protegida) Baix Ebre-Montsià, en envasos de 5 lts. i de 0,750 cc.
Enguany la fira també es vol promocionar a través de les xarxes amb un vídeo elaborat pels organitzadors i que enllacem des de la pàgina web de La Plana Ràdio