2016-04-20

22 abril: viatge als pobles aragonesos dels premiats al 7è Concurs del Territori Sénia


El divendres 22 d'abril els alumnes de 6è de primària de les Escoles dels municipis del Territori del Sénia que van resultar guanyadors del 7è Concurs literari organitzat per la Mancomunitat Taula del Sénia i la Fundació Rei Jaume I realitzen un viatge als pobles aragonesos de la Mancomunitat: Beseit / Beceite, Pena-roja / Peñarroya de Tastavins i Vall de Roures / Valderrobres, acompanyats dels seus professors o familiars. El tema escollit aquest any ha estat "les danses o balls típics del meu poble" i en ell han participat 30 escoles de tot el territori.


Aquest any el viatge a la zona aragonesa, s'iniciarà a Pena-Roja de Tastavins on visitaran el Territori Dinópolis-Inhóspitak, un parc temàtic paleontològic.

D'allí se sortirà cap a Beseit on es realitzarà una caminada pel Parrissal, lloc on neix el riu Matarranya.

Després de dinar en un restaurant de Vall de Roures, es realitzarà una visita guiada al castell, església, museu i casc antic de la capital de la comarca del Matarranya.

En la 7a edició del concurs han participat un total de 30 escoles dels municipis següents del Territori Sénia:

Alcanar (2), Benicarló (4), Beseit (1), Càlig (1), Canet lo Roig (1), Cervera del Maestrat (1), Freginals (1), Galera, la (1), Godall (1) , la Jana, la (1), Mas de Barberans (1), Pena-roja de Tastavins (1), Pobla de Benifassà, la (1), Rossell (1), San Rafael del Río (1), Sant Carles de la Ràpita ( 2), Sant Jordi (1), Sénia, la (1), Traiguera (1), Ulldecona (1) i Vinaròs (5).