2016-04-05

El Departament d'Ensenyament ofereix més places de P3 a l'Ebre

font: diari de Tarragona

La Generalitat amplia els projectes pilot d'implantació de primer cicle d'educació infantil en escoles rurals i el de la jornada continuada als centres d'infantil i primària.
Ensenyament fa una oferta inicial de places de P3 respecte al padró més àmplia que els cursos anteriors a les Terres de l’Ebre. Per als alumnes més petits de les escoles s’ofereixen 2.163 places, 560 més de les que correspondrien segons el padró, que preveu 1.603 infants, el que suposa un 35% més de places ofertes inicialment respecte als nens i nenes empadronats. Aquests càlculs s’han realitzat en base a una ràtio de 25 alumnes a P3, la ràtio definitiva, però, la determinarà la matrícula. La mitjana va ser de 20,34 el curs passat per a P3.

El Departament ha programat l’oferta de 2163 places a P3 i de les 1914 places de 1r d’ESO, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’escolarització per garantir el dret a l’educació de tothom, harmonitzant-lo amb els drets individuals dels alumnes i de les famílies, assegurant d’aquesta manera la qualitat de l’educació i la cohesió social.

Els Serveis Territorials d’Ensenyament han fet la programació donant resposta a la davallada d’alumnat de P3, segons el padró, 77 infants menys. La Generalitat i les administracions locals s’han reunit en les taules mixtes de planificació i han treballat en el marc de la coresponsabilitat per acordar l’oferta més adequada a cada municipi emprant criteris qualitatius.

El proper curs 2016-2017 s’amplia el pla experimental per a la implantació del 1r cicle d’educació infantil en escoles rurals. Es preveu implementar el primer cicle d’educació infantil a deu pobles, els quals s’afegeixen a Freginals, Godall i Mas de Barberans, escoles on ja s’ha implantat.

Aquest pla comporta l’agrupació dels infants de 1-3 anys en un sol grup. La ràtio màxima serà de deu infants per classe.

Calendari de preinscripció

La preinscripció escolar per al curs 2016-17 comença aquest dimecres, 30 de març, i acabarà el 7 d’abril. La majoria de sol·licituds de preinscripció seran per al primer curs d’educació infantil de segon cicle (P3), que és quan els xiquets i xiquetes comencen a assistir a les escoles, i el primer curs d’ESO, moment en què inicien els estudis als instituts. La matriculació s’haurà de realitzar del 13 al 17 de juny per als alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO i, entre el 27 de juny i l’1 de juliol, per als de segon, tercer i quart d’ESO.