2016-06-15

El PSC de l'Ebre repetix candidats al 26-J, amb Joan Sabaté al capdavant


El PSC ha presentat este dimecres la candidatura per les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona pel 26-J a Tortosa. Els socialistes de l'Ebre han ratificat els mateixos candidats que ja van concórrer a les eleccions generals del 20 de desembre passat. Així, el primer secretari del PSC a Tortosa, Joan Sabaté, encapçalarà la llista per Tarragona al Senat, mentre que Víctor Alcoverro, primer tinent d'alcalde d'Aldover, i Teresa Esmel, alcaldessa de Godall, ocuparan el tercer i quart lloc a la candidatura al Congrés.
Durant la presentació que s'ha fet al costat del riu Ebre, el cap de llista per Tarragona al Congrés, Joan Ruiz, ha defensat el vot al PSC com l'única forma d'aconseguir "el canvi real" a les polítiques del PP. "Votar segons quines opcions polítiques ens podria portar a perpetuar Mariano Rajoy a La Moncloa", ha dit Ruiz.

D'altra banda, Sabaté ha resumit les principals propostes del partit per a les Terres de l'Ebre en el foment de  la indústria i el creixement econòmic amb la defensa de les infraestructures reclamades pel territori (corredor del Mediterrani, desdoblament de l'A-7 i l'N-420...) i l'impuls de la societat del coneixement a partir de "la potenciació del campus de la URV" o "la posada en valor de la Universitat Ramon Llull". Sabaté no s'ha oblidat de mencionar el "compromís ferm en la defensa de l'Ebre". Si guanya el PSOE les eleccions, ha dit Sabaté, el nou govern socialista derogarà el Pla hidrològic de la conca de l'Ebre "des del consens amb la resta de comunitats autònomes", tal com van fer, ha dit, amb l'anterior PHN quan governava Zapatero.

La representació ebrenca a les llistes es completa amb Albert Alarcón, portaveu socialista a l’Ajuntament d’Alcanar i primer secretari de l’agrupació Local, i Lluïsa Esmel, regidora a Camarles, com a suplents al Senat. Montse Latorre, regidora a Móra d’Ebre, i Núria Valls, de l’agrupació local del PSC de Roquetes, seran suplents a la llista al congrés que encapçalaran Joan Ruiz i Diana Salvadó, de la federació del Camp.