2008-06-25

17a Trobada de Mestresses de Casa a Alcanar


Font: La Veu de l'Ebre

Més de 200 dones, vinculades a la quinzena d’associacions de dones que hi ha a la comarca del Montsià, participaven aquest dijous 19 de juny en la jornada de caràcter lúdic celebrada a Alcanar, el municipi escollit enguany per realitzar-hi les activitats d'un jornada que cada any té lloc en una població diferent.

Organitzada per l’Associació de Mestresses de Casa i l’ajuntament de la població amfitriona, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d’Atenció a la Dona d’aquest mateix ens, la jornada ha servit per intercanviar experiències i fomentar el treball en xarxa entre les diverses associacions de dones.

Durant la troabda s’inaugurava a l’auditori José Antonio Valls l’exposició Dones en la memòria, cedida pel SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Montsià), que fa un recorregut històric de l’aportació de les dones al món del treball.

El vessant institucional ha sigut protagonitzat pel president del Consell Comarcal i també alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, que ha participat amb un discurs on ha lloat l’esforç de les dones en el desenvolupament de la comarca.
També hi han assistit la presidenta de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Marta Cid, i la regidora d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament d’Alcanar, Mercè Fibla.

En total s'hi han reunit representants de gairebé tots els pobles de la comarca: Sant Jaume (20), Santa Bàrbara (20), la Ràpita (34), Ulldecona (15), Mas de Barberans (12), Amposta (10), la Galera (5) i Godall (9). I la jornada finalitzava ja entrat el vespre amb un ball al centre cívic.