2008-06-20

Uns cent pagesos reclamen mesures contra els robatoris al camp


Font: Diari de Tarragona


Més d’un centenar de pagesos del Baix Ebre i Montsià es van concentrar ahir al matí davant dels jutjats d’Amposta per reclamar mesures legals contra els robatoris al camp d’olives i garrofes


El passat mes de febrer, Juan José Subirats va acudir a la seva finca, al terme d’Ulldecona, després de rebre l’avís que dos desconeguts li estaven recollint les olives del terra amb màquines en plena llum del dia. En arribar, acompanyat de dues persones, els presumptes lladres s’haurien negat a abandonar la propietat. La tensió va acabar arribant a les mans, Subirats va rebre un cop de puny a la cara i les dos parts van acabar presentant denúncies creuades davant la Guàrdia Civil de Santa Bàrbara, amb els corresponents certificats mèdics.


La notícia del judici per aquests fets –on, formalment, Subirats exercia com a demandant mentre que Faustino i Àngel Claveria, pare i fill d’Amposta, com a demandats– es va escampar entre el sector agrari de l’interior del Baix Ebre i el Montsià. Més d’un centenar d’agricultors que comptaven amb el suport d’Unió de Pagesos van voler fer-li costat ahir al matí davant de l’edifici judicial, denunciar davant l’opinió pública l’onada de robatoris d’olives i garrofes i reclamar penes ‘més dures’ amb els autors dels robatoris al camp.


A la sortida del judici, Subirats denuncià que durant l’any 2008 «ja m’han robat quatre vegades i l’any passat vuit. Si les olives ja valen poc, potser ens caldrà plegar i tot», lamentà.

Segons dades d’Unió de Pagesos (UP) i la secretària de la cooperativa de Godall, Casi Subirats, els robatoris d’olives als camps del Montsià han arribat aquesta temporada als 300.000 quilos. «S’ha apreciat un empitjorament de la situació amb robatoris totes les setmanes, que se sumen als preus prou barats de l’oli».


El responsable del sector de l’oli d’UP, Josep Carles Vicente, exigí a les administracions mesures urgents per posar fi als robatoris i lamentà que no siguin delicte bona part d’aquests actes. «Gairebé hem de demanar disculpes. Reclamem més protecció», sentencià.



MÉS a:

http://www.ebredigital.cat/ebredigital/web/index.php?idArea=6&idnot=11585&idSeccio=&idPes=1

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2894317