2008-10-30

Modificació ordenances fiscals, exercici 2009: IBI i altres. Aprovació.

2008/12933 - AJUNTAMENT DE GODALL

Anunci

L'Ajuntament en sessió plenària realitzada el dia 11 d'octubre de 2006, va adoptar amb caràcter provisional l'acord pel qual s'aprova la modificació de les taxes per a l'exercici de 2009 que es relacionen a continuació així com les ordenances fiscals reguladores dels tributs:

- Impost sobre béns immobles de naturalesa rústica.
- Impost sobre béns immobles de naturalesa urbana.
- Impost sobre vehicles de tracció mecànica.
- Taxa cementiri.
- Taxa clavegueram.
- Taxa escombraries.
- Taxa mercat.
- Taxa servei de veu pública.
- Taxa abastament d'aigua.

De conformitat amb el que disposa l'article 17 de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals, l'acord precedent se sotmet a informació pública i audiència dels interessats en un termini de 30 dies des de la publicació d'aquest anunci al BOPT, de manera que en aquest període puguin examinar l'expedient i presentar-hi les reclamacions que es considerin oportunes. Transcorregut el termini d'exposició sense que s'hagin produït reclamacions, els acords adoptats restaran aprovats definitivament.

Godall acull les partides corresponents a la tercera jornada de la Segona divisió (Més Ebre)

3era Regional Grup 20 Alcanar 3 - Godall 0

Corresponent a la jornada 6

Expedient núm. 2/2008 de suplement de crèdit. Resum per capítols. Aprovació definitiva.

Font: BOPT

El Ple d'aquest Ajuntament va aprovar inicialment en sessió de data 10 de setembre de 2008, l'expedient 2/2008 de suplement de crèdit i/o crèdit extraordinari que afecta al pressupost de la corporació de l'exercici corrent, el qual va ésser exposat al públic segons anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona núm. 218 de data 19 de setembre de 2008, sense que s'hagin presentat reclamacions ni observacions dintre del termini establert.
En conseqüència, resta l'acord aprovat amb caràcter definitiu, publicant-se un resum de l'esmentat expedient a nivell de capítols.

CAP EXPLICACIÓ ACTUAL AUGMENTS TOTAL
2 Compra de béns corrents i de serveis 318.057,22 67.000,00 385.057,22
3 Despeses financeres 7.571,84 1.000,00 8.571,84
4 Transferències corrents 65.540,00 2.000,00 67.540,00
6 Inversions reals 116.200,00 1.083.156,77 1.199.356,77
9 Passius financers 11.837,57 130.213,29 142.050,86
TOTAL EXPEDIENT 1.283.370,06

Contra l'aprovació definitiva, les persones legitimades podran interposar directament recurs contenciós - administratiu davant la Sala d'aqueixa jurisdicció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de DOS mesos comptats des del dia següent al de la publicació del present anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona.

Anuncio de la Dirección General de Energía y Minas sobre declaración de terrenos francos y registrables.

BOE núm. 252 - 12194


58.811/08. Anuncio de la Dirección General de Energía y Minas sobre declaración de terrenos francos y registrables.

La Dirección General de Energía y Minas del Departamento de Economía y Finanzas, en cumplimiento de lo que dispone el artículo 73 del Reglamento general para el régimen de la minería, hace pública la declaración como francos y registrables los terrenos que salieron en el concurso público de derechos mineros caducados de 18 de septiembre de 2007, convocado en el DOGC núm. 4901, de 11 de junio de 2007 y en el BOE núm. 142, de 14 de junio de 2007, con la excepción de los ocupados por los derechos que fueron adjudicados en este concurso y que se relacionan a continuación con expresión del número, nombre, recurso, sección, cuadrículas mineras adjudicadas y términos municipales.

Los terrenos que se declaran como francos y registrables podrán solicitarse una vez transcurridos 8 días desde el siguiente a la última publicación de este anuncio al DOGC o al BOE.

...
2300. Godall. Arenas y arcillas (Sección C). 18. Godall.
...

Sucesos.- Interceptado en Amposta (Tarragona) un motorista sin licencia y que superaba nueve veces la tasa de alcohol.

El Economista


Los Mossos d'Esquadra interceptaron el 14 de octubre a un vecino de Amposta (Tarragona) que circulaba en ciclomotor sin licencia y que superaba nueve veces la tasa de alcohol permitida.


Los Mossos d'Esquadra interceptaron el 14 de octubre a un vecino de Amposta (Tarragona) que circulaba en ciclomotor sin licencia y que superaba nueve veces la tasa de alcohol permitida.

Ion S., de 43 años y nacionalidad rumana, fue localizado en la carretera C-12 en Amposta a las 19.45 horas, y fue imputado como presunto autor de delitos contra la seguridad vial, por conducir sin licencia y bajo los efectos del alcohol.

Por otro lado, los Mossos denunciaron el 15 de octubre en Tortosa (Tarragona) a un conductor que también circulaba sin permiso y que dio positivo en alcohol y drogas.

Javier R.M., de 45 años, nacionalidad española y vecino de Godall (Tarragona), fue interceptado en la carretera TP-3311 en el término municipal de Galera.

Governació ja ha aprovat la sol·licitud de més de 300 ajuntaments pel sou de càrrecs electes

Diari de Tarragona

El Departament de Governació i Administracions Públiques està ultimant una resolució per atorgar les compensacions econòmiques per als ajuntaments relatives a les retribucions a càrrecs electes locals

En total, el Govern calcula que a aquesta mesura s'hi poden adherir més de 600 municipis petits. De moment, la Generalitat ja ha cursat el vist-i-plau 334 ajuntaments, segons dades a les quals ha tingut accés l'ACN. La llista, però, encara no està tancada i s'ha de determinar també a partir de quin dia els ajuntaments començaran a rebre els diners.

L'import va entre un mínim de 1.373,12 euros, atorgat a Aiguamúrcia (Alt Camp), i el màxim d'11.441,68, atorgat a diversos municipis. Aquesta quantitat correspon als mesos de maig fins al desembre, ambdós inclosos, de manera que es fa amb caràcter retroactiu.

Els ajuntaments que de moment ja han estat acceptats i els exclosos definitivament ja estan començant a rebre la notificació de les resolucions que ha fet el departament que capitaneja Jordi Ausàs. Així, espera que els pagaments es puguin començar a fer de manera més o menys immediata, tot i que encara no ha anunciat a partir de quin dia es començarà a fer. De fet, hi ha un cert retard en l'aplicació d'aquesta mesura, ja que quan es va aprovar el decret es va anunciar que les retribucions es començarien a pagar al juliol d'aquest any. El departament també preveu que la resolució dels ajuntaments que estan en període d'esmena surti durant la segona quinzena d'aquest mes d'octubre.

Tot i que s'han acceptat la majoria de les sol·licituds, n'hi ha quinze que s'han denegat. Es tracta dels municipis d'Alp, Campelles, Canejan, Castellar de n'Hug, Das, Esterri d'Àneu, Forès, Gisclareny, Guils de Cerdanya, Llavorsí, Naut Aran, Osor, Sant Feliu de Buixalleu, Talamanca i Toses. En tots els casos s'addueix que els recursos ordinaris són 'superiors al límit permès', a excepció d'Osor, on s'al·lega que la sol·licitud es va presentar fora de termini.

Sol·licituds aprovades

Governació i Administracions Públiques ja ha aprovat les sol·licituds dels ajuntaments d'Aiguamúrcia, Alàs i Cerc, Albagés, Albatàrrec, l'Albi, Albons, Aldover, Alfara de Carles, Alfés, Algerri, Alins, Almatret,... Godall ...

Cataluña regará con agua del Ebro la provincia de Tarragona hasta el límite con Castellón


Font: Las Provincias
El Govern catalán ejecuta el canal Xerta-Càlig incluido en el derogado trasvase

La empresa pública Regadius de Catalunya (Regsa), dependiente de la Generalitat catalana, ha puesto en marcha una canalización de agua desde el Ebro para regar el sur de la provincia de Tarragona.

El proyecto ejecuta así el ramal sur del trasvase del Ebro del Plan Hidrológico Nacional (PHN) aprobado por el gobierno del Partido Popular, pero únicamente en Cataluña, ya que deja fuera a la Comunitat Valenciana, Murcia y Almería.

Las obras que ahora realiza el Govern catalán no llegaron a ejecutarse por la derogación del trasvase del Ebro ejecutada por del Ejecutivo de Rodríguez Zapatero en 2004.

La Generalitat catalana, parece que con escasa publicidad y la máxima discreción, parece decidida a recuperar esta parte del trasvase para abastecer el sur de Tarragona. De hecho, en los carteles anunciadores de la actuación sólo aparece reflejado el nombre de la constructora sin ninguna referencia al Govern catalán.

El proyecto pretende poner en servicio parte del canal previsto entre las localidades de Xerta (Tarragona) y Càlig (Castellón), ya recogido en el trasvase del Ebro del Plan Hidrológico Nacional. Es decir, lo que se conocía como ramal sur del PHN.

Las actuaciones de Regadius de Catalunya se detendrán en la carretera comarcal TV-3319, a unos centenares de metros del límite entre las provincias de Tarragona y Castellón.


Caudal ecológico
El hecho incuestionable es que el agua del Ebro, también demandada por la Comunitat, Murcia y Almería, servirá para abastecer el sur de Cataluña. La toma se efectuará antes de la desembocadura por lo que afectará al caudal que llega al delta.

Uno de los motivos aducidos que han argumentado constantemente los opositores al trasvase del Ebro es el posible daño medioambiental que puede sufrir el delta por la reducción del caudal ecológico con la toma de agua.

La repercusión que puedan tener las obras actuales sobre el volumen de agua que lleva el río no se han podido evaluar todavía, ya que la Generalitat catalana no ha hecho pública la cantidad de recursos que se extraerán.

En cualquier caso, parece que hay disponibilidad de agua del Ebro para abastecer las zonas de Cataluña con déficit hídrico (como ya ocurrió con el proyecto para suministrar recursos a Barcelona cuando la sequía amenazaba el abastecimiento de la ciudad condal), pero no para otras regiones de España.

Se trata de la segunda actuación emprendido por el Ejecutivo presidido por el socialista José Montilla, y del que forman parte Esquerra Republicana de Catalunya e Inciativa per Catalunya, para llevar agua del Ebro a distintas partes de Cataluña y recuperar así parte del trasvase derogado por el Gobierno de Rodríguez Zapatero.

El primero fue el intento en los meses de abril y mayo de este año de llevar agua del Ebro hasta Barcelona para abastecer la ciudad condal ante el riesgo del corte del suministro originado por la sequía. La llegada de las lluvias cancelaron en el último momento las obras apoyadas por el Ministerio de Medio Ambiente.

La actuación ya originó una fuerte polémica, con tensiones en el interior del Govern, y amplias protestas en la zona del delta.

Las obras del canal Xerta-Sénia, en cualquier caso, han levantado una fuerte polémica en las comarcas del sur de la provincia de Tarragona. La Plataforma en Defensa de l'Ebre, que se opone a cualquier tipo de transferencia hídrica, ha mostrado su preocupación por el ritmo al que se está ejecutando el proyecto e insisten en que puede ser el inicio de un trasvase a la Comunitat Valenciana.

Ante ello, la Plataforma ha decidido el inicio de una campaña de información a la ciudadanía del sur de la provincia de Tarragona sobre la magnitud de la actuación de la Generalitat catalana y ya ha anunciado que va a promover movilizaciones contra el proyecto.

El Ejecutivo catalán está realizando en estos momentos cuatro obras para poner en marcha el regadío con un presupuesto de unos 50 millones de euros. La Plataforma ha pedido la paralización inmediata.

El movimiento ciudadano considera que el proyecto presenta "similitudes" con el "minitrasvase" a Barcelona. Un término que la Generalitat catalana no emplea en este caso como tampoco hizo con las obras de socorro a la ciudad condal. El Departament de Agricultura se limita a definir las obras como "regadío" Xerta-Sénia, evitando incluso el término "canalización".

La construcción del canal Xerta-Sénia es una actuación de gran envergadura. La torre de impulsión del agua mide 50 metros de altura y se están colocando tubos de 3,2 metros de alto por 2,4 de ancho. La Generalitat catalana todavía no ha concretado el volumen de agua que se utilizará, aunque está previsto que los recursos abastecerán 16.500 hectáreas.

Los municipios beneficiados por la actuación serán los de Xerta, Alfara de Carles, Tortosa, Aldover, Roquetes, Mas de Barberans, Amposta, Santa Bàrbara, Mas Denverge, la Galera, Godall, Ulldecona i Freginals, todos ellos pertenecientes a las comarcas del Baix Ebre y el Montsià.

Hasta el momento se han iniciado las obras de la estación de captación, el canal de impulsión, los 2 kilómetros de conexión con el trazado y los primeros 12 kilómetros del canal de una longitud total que ronda los 50.

El Diari Oficial de la Generalitat Catalana (DOGC) recoge las diversas adjudicaciones y licitaciones que se han venido realizando desde que se puso en marcha el proyecto hace ahora un año.


Recuperar el retraso
El proyecto de construir un canal para llevar agua desde el Ebro hasta el norte de la provincia de Castellón se remonta al siglo XIX. Pero no es hasta principios de los años setenta de la pasada centuria cuando se concreta el canal Xerta-Càlig. Las obras empezaron, pero no llegaron a concluirse al quebrar la empresa constructora.

El Plan Hidrológico planteado por el entonces ministro socialista José Borrell ya proponía recuperar el canal Xerta-Càlig como inicio del trasvase del Ebro. No se llegó a ejecutar.

El Plan Hidrológico promovido por el Gobierno del PP volvía a incluir esta infraestructura como el inicio de las obras del trasvase del Ebro hacia la Comunitat, Murcia y Almería.

Pero, además, la anterior ministra de Medio Ambiente, Cristina Narbona, se mostró, tras tomar posesión del cargo, favorable a la realización de "minitrasvases". El entonces secretario general del PSPV, Joan Ignasi Pla, ya anunció que su partido apoyaría la ejecución del canal Xerta-Càlig para abastecer al norte de la provincia de Castellón.

Pese a las continuas promesas, el hecho es que todavía no se han ejecutado las obras y por lo que parece la infraestructura sólo beneficiará a los agricultores del sur de Tarragona excluyendo a los del norte de Castellón y el resto de la Comunitat.

2008-10-29

ANUNCI sobre declaració de terrenys francs i registrables. (Pàg. 75033)

GenCat

La Direcció General d'Energia i Mines del Departament d'Economia i Finances, en compliment del que es disposa a l'article 73 del Reglament general per al règim de la mineria, fa pública la declaració com a francs i registrables els terrenys que van sortir al concurs públic de drets miners caducats de 18 de setembre de 2007, convocat al DOGC núm. 4901, d'11 de juny de 2007 i al BOE núm. 142, de 14 de juny de 2007, amb l'excepció dels ocupats pels drets que van ser adjudicats en aquest concurs i que es relacionen a continuació amb l'expressió del número, nom, recurs, secció, quadrícules mineres adjudicades i termes municipals.

Els terrenys que es declaren com a francs i registrables podran ser sol·licitats un cop transcorreguts 8 dies des de l'endemà de l'última publicació d'aquest anunci al DOGC o al BOE.
...
2300. Godall. Sorres i argiles (Secció C). 18. Godall.

3era Regional Grup 20 Godall 1 - Remolins 3

Corresponent a la jornada 5

LVdE: Futbol d'un altre planeta a la Galera

BLOGS: Panoràmica d'Ulldecona, des de la serreta de Godall, octubre de 2008.

http://4.bp.blogspot.com/_Fe75L-ldkxA/SOqRKOHfEVI/AAAAAAAABoU/dSiwCEVHlDU/s1600-h/ulldecona+03:10:2008.jpg

3era Regional Grup 20 Campredo 2 - Godall 1

Corresponent a la jornada 4

L’ ajuntament de Santa Bàrbara te previst invertir 350.000 euros en camins .

La Plana Ràdio

L’ alcalde del municipi planer, Jordi Boronat explicava que entre l’aportació municipal i la d ‘altres entitats com la Mancomunitat de la Taula del Sénia , Santa Bárbara invertirà, entre el 2008 i el 2009 , 350.000 euros en la millora i arranjament de diversos camins del terme municipal, un dels darreres ha estat el camí del Cementiri.


Altres dos camins que s’ han arranjat i que afecten la població son , el camí de la partició del terme amb el municipi veí de La Galera. Els treballs que s’hi han realitzat són la neteja, desbrossament i transport de la brossa, base de llast de 15 cm. i posterior compactació i reg, i doble tractament de reg asfàltic.

El pressupost d’execució material d’aquesta obra ascendeix a un total de 21.273,69€.

L ‘altra obra , el camí del “canal Xerta-Sénia”, afecta a quatre pobles de la Mancomunitat (Godall, La Galera, Santa Bàrbara i Ulldecona). Al terme de Santa Bàrbara té una longitud de 3.654,76m. Els treballs que s’hi han realitzat són neteja, desbrossament i transport de la brossa, repàs amb llasts per anivellar i
tapar els clots existents i acabat amb doble reg asfàltic. En aquest cas, el pressupost total ha estat de 76.087,70€.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha assumit un 12% del total d’aquesta obra, és a dir 14.595,55€, sent la resta a càrrec de la Mancomunitat, a través de la subvenció del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí.

LVdE: L'atur de l'agost creix prop d'un 9%

LVdE: Deu ajuntaments de les TE rebran 13500 euros per renovar equips informàtics

Segona jornada a la 1era Divisió Tarragonina (03-10)