2008-10-30

Governació ja ha aprovat la sol·licitud de més de 300 ajuntaments pel sou de càrrecs electes

Diari de Tarragona

El Departament de Governació i Administracions Públiques està ultimant una resolució per atorgar les compensacions econòmiques per als ajuntaments relatives a les retribucions a càrrecs electes locals

En total, el Govern calcula que a aquesta mesura s'hi poden adherir més de 600 municipis petits. De moment, la Generalitat ja ha cursat el vist-i-plau 334 ajuntaments, segons dades a les quals ha tingut accés l'ACN. La llista, però, encara no està tancada i s'ha de determinar també a partir de quin dia els ajuntaments començaran a rebre els diners.

L'import va entre un mínim de 1.373,12 euros, atorgat a Aiguamúrcia (Alt Camp), i el màxim d'11.441,68, atorgat a diversos municipis. Aquesta quantitat correspon als mesos de maig fins al desembre, ambdós inclosos, de manera que es fa amb caràcter retroactiu.

Els ajuntaments que de moment ja han estat acceptats i els exclosos definitivament ja estan començant a rebre la notificació de les resolucions que ha fet el departament que capitaneja Jordi Ausàs. Així, espera que els pagaments es puguin començar a fer de manera més o menys immediata, tot i que encara no ha anunciat a partir de quin dia es començarà a fer. De fet, hi ha un cert retard en l'aplicació d'aquesta mesura, ja que quan es va aprovar el decret es va anunciar que les retribucions es començarien a pagar al juliol d'aquest any. El departament també preveu que la resolució dels ajuntaments que estan en període d'esmena surti durant la segona quinzena d'aquest mes d'octubre.

Tot i que s'han acceptat la majoria de les sol·licituds, n'hi ha quinze que s'han denegat. Es tracta dels municipis d'Alp, Campelles, Canejan, Castellar de n'Hug, Das, Esterri d'Àneu, Forès, Gisclareny, Guils de Cerdanya, Llavorsí, Naut Aran, Osor, Sant Feliu de Buixalleu, Talamanca i Toses. En tots els casos s'addueix que els recursos ordinaris són 'superiors al límit permès', a excepció d'Osor, on s'al·lega que la sol·licitud es va presentar fora de termini.

Sol·licituds aprovades

Governació i Administracions Públiques ja ha aprovat les sol·licituds dels ajuntaments d'Aiguamúrcia, Alàs i Cerc, Albagés, Albatàrrec, l'Albi, Albons, Aldover, Alfara de Carles, Alfés, Algerri, Alins, Almatret,... Godall ...