2011-04-28

Oli d'oliveres mil.lenaries - Làcrima Olea (Cooperativa de Godall)

Font: Taula del Sénia

El primer fruit del projecte ha estat l'increment de la producció de l'oli de les oliveres mil.lenàries, per aquestes 7 marques: Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol i les cooperatives de Godall i Càlig.
A més l'empresa de certificació NAcert controla tot el procés (collita, elaboració i envasat), que també se sotmet a anàlisi i panells de tast oficials per l'IRTA, obtenint la qualificació d'oli verge extra.
És un oli de color verd daurat, amb una aroma afruitat d'intensitat mitjana alta que recorda l'herba acabada de tallar amb matisos d'ametlles i nous verdes, el sabor està ben equilibrat entre picant i dolç, mentre que l'amarg és lleuger i la astrigencia molt baixa.
Però el mèrit principal d'aquest oli són les oliveres que majoritàriament són autèntics monuments vius, mereixedors de figurar en la llista del millor patrimoni i, per això, el seu oli és un tresor. Però no només el d'aquests oliveres, tot l'oli d'aquesta terra (amb varietats i DO diferents) és de gran qualitat.
Val la pena fer un recorregut per les oliveres i el seu entorn (pedra en sec, rutes, patrimoni...), conèixer les festes i tradicions, gaudir de la seva gastronomia rica i variada i... tornar a casa ben proveïts d'aquest oli, únic al món.

GODALL

La cooperativa de Godall produeix i comercialitza l'oli d'oliva dels seus socis en el nou molí complint tots els requisits necessaris per obtenir el millor oli. L'any 2010 ha començat la producció de l'oli d'oliveres mil.lenàries del municipi.

GODALL S.C.C.L.
Plaça de la Cooperativa, s / n - 43516 Godall (Tarragona)
Tel 977738126 - www.olidegodall.es