2011-09-26

El viver d’empreses de la Galera, ajornat fins a la primavera del 2012


El viver d’empreses de la Galera podrà entrar en funcionament durant la primavera del 2012. Les obres, que van començar al juliol de l’any passat, acumulen un retard de més de sis mesos. El nou alcalde de la Galera, Ramon Muñoz, ha assenyalat que el projecte s’ha retardat per la necessitat de soterrar una línia elèctrica de mitja tensió. Tanmateix, ara les obres continuen a bon ritme i el viver d’empreses de la Galera podria estar acabat a finals d’any. Muñoz ha fet aquests declaracions durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

El viver d’empreses és una iniciativa del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de l’Interior del Montsià, que formen els ajuntaments de Godall i de la Galera amb el Consell Comarcal del Montsià. Així, el viver d’empreses de la Galera es complementarà amb el polígon industrial de 40 hectàrees que compartiran els dos municipis, amb accés directe a la futura autovia A-7, l’autovia de l’interior. Però en la mateixa entrevista, l’alcalde de la Galera ha afirmat que caldrà posar molta imaginació per posar el viver d’empreses en marxa, degut a la crisi econòmica. Per exemple, Muñoz ha afegit que una de les prioritats del seu mandat serà aconseguir una connexió òptima d’internet de banda ampla, ja que ara per ara no tenen una cobertura correcta d’ADSL.

D’altra banda, l’alcalde de la Galera ha explicat que un altre dels objectius del seu mandat serà la redacció i aprovació del nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM), necessari per garantir el futur de la població. A més, Muñoz també ha dit que ja ha demanat al conseller de Territori i Sosteniblitat, Lluís Recoder, un esforç de la Generalitat per fer les obres de consolidació dels talussos del barranc de la Galera.