2011-10-30

Godall 1 - Perelló 1

Un molt bon partit del Godall, amb molta entrega i sacrifici. El resultat hauria pogut estar un altre si l'arbitre hagués pitat un penal claríssim a favor del Godall la segona part.

Cal dir que tot i el mal inici de la temporada, aquests tres ultims partits, s'han "saldat" en 2 empats i una victòria, cosa que ens coloca en 6 punts (a 1 punt del Sant Jaume i de l'Aldeana), mentre que per baix trobem al Jesus Catalònia (amb 3) i el Tivenys amb 2.


http://www.icompeticion.com/torneo.php?id_torneo=10&opcion=jornada&id_jornada=8

2011-10-25

Jesús Catalonia 2 - C.F.Godall 3

El Godall guanya el seu primer partit a la nova categoria. Tot i això el balanç fora de casa es prou bo ja que només ha perdut un sol partit fora de casa. L'assignatura pendent continúa sent un any més el guanyar partits quan juga de local.

La setmana que bé li espera un partit a casa molt difícil contra el Perelló (5è classificat), que compta amb una gran plantilla i que encara no ha perdut cap dels partits disputats.


2011-10-24

3 nits del millor Rock en català. Festival IDENTIFICAT

Escenari Oliveres - Godall 11/11/11









Escenari Algues - La Ràpita 4/11/11






Escenari Ametllers - Santa Bàrbara 18/11/11







Comença la campanya d'Oli d'oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia (Font: La Plana Ràdio)

De moment,la setmana passada van començar a moldre 2 de els 8 cooperatives.
Aquesta setmana s ‘espera que o facin 3 més i la resta començaran al novembre.

(Redacció/J. Roig).-La setmana passada va començar la collita d’olives d’oliveres mil•lenàries per a posar en marxa la producció de la nova Campanya 2011-2012 d’Olis d’oliveres mil•lenàries del Territori del Sénia que elaboraran els 8 molins acollits baix aquesta denominació i que,entre altres,inclou també el que es produeix a la Cooperativa de segon grau Montebre de Santa Bàrbara.Els altres set productors d ‘aquest singular oli són ,el Moli de La Creu de la família Porta i Ferré, ubicat a La Galera. La Cooperativa Agrícola de Godall . Acomont, Cooperativa de segon grau ubicada a Ulldecona. La Cooperativa Alboredes que agrupa els pagesos de La Jana.La Cooperativa La Union de Calig i finalment el dos de Traiguera ,el molí de tradició familiar Oli del Mas i la Cooperativa de segon grau, Cervol.

Enguany la gran sequera ha reduït considerablement la collita i a més l’ha avançat sobre les dades previstes. Per això, a la vista dels resultats dels anàlisis i dels panells de gust oficials preliminars, s’ha posat en marxa la campanya començant per la collita de les olives de dalt de l’arbre, portant-les al molí de forma immediata i molent-les el mateix dia. Es treuen les mostres i s’envien al Centre oficial que fa tots els anàlisis i ho passa pel panell de gust més exigent i sols si obté la màxima qualificació es guarda i després s’envasa amb la marca de cada molí, però sota la denominació comú d’oli d’oliveres mil•lenàries del Territori del Sénia, amb un número que certifica cada una de les botelles i estant controlat tot el procés per una empresa de certificació agroalimentària.


Tota la notícia a:
http://laplanaradio.cat/24102011/comenca-la-campanya-d%E2%80%99oli-d%E2%80%99oliveres-mil%E2%80%A2lenaries-del-territori-del-senia/ 

La producción de aceite de olivo milenario decrece en el área del Sénia


El sector prevé que se envasarán unas 2.500 botellas menos que el año pasado, cuando se produjeron 12.500 envases, por la falta de lluvia

La cosecha de la aceituna en los 4.520 olivos milenarios del territorio del Sénia ha arrancado con motivo de una nueva campaña de producción de aceite milenario. Este año la sequía propiciará una menor producción de este prestigioso aceite, según reconoció el gerente de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Jaume Antich. "La sequía ha reducido considerablemente la cosecha y, además, la ha avanzado sobre las fechas previstas", dijo.
En cifras, si el año pasado se envasaron un total de 12.500 botellas de aceite virgen extra de olivos milenarios con una capacidad de medio litro cada una, a juicio de Antich "este año, pese la incorporación de un molino más, no se superará esa cifra". "Pensamos que la producción podría situarse en torno las diez mil botellas, pero aún es pronto para aventurar cifras definitivas", dijo.
En cuanto al proceso de producción, Antich indicó que "a la vista de los resultados del análisis y de los paneles de gusto oficiales preliminares, se ha puesto marcha la campaña comenzando por la cosecha de las aceitunas de arriba del árbol, llevándolas al molino de forma inmediata y prensándolas el mismo día". 
Las muestras se remiten a un centro oficial que se encarga de hace todo el análisis, que pasa por el panel de gusto más exigente y, si se obtiene la máxima calificación, éste se guarda y después se envasa con la marca de cada uno de los ochos molinos que este año elaboran bajo la denominación común de "Aceite de olivos milenarias del territori del Sénia".
Una producción limitada que se certifica con un número en cada una de las botellas, con un proceso controlado por una empresa de certificación agroalimentaria. 

Ocho molinos 
Los molinos que elaboran este aceite milenario son el de la cooperativa Alboredes de La Jana, el de la cooperativa Cérvol de Traiguera, el de la cooperativa de Càlig, el de la cooperativa Acomont de Ulldecona, el de la cooperativa del Godall, el de la cooperativa Montebre de Santa Bàrbara, el Molí de La Creu de La Galera y el Molí Olí del Mas de Traiguera, que se ha incorporado este año.
Dos de los ocho molinos comenzaron la semana pasada la recolección y durante esta semana se sumarán tres más. A principios de noviembre lo harán los otros tres molinos y se prevé acabar la cosecha "antes del 13 de noviembre", detalló Antich.





Oferta treball Infojobs: Experto en liofilización sector alimentación



Experto en liofilización sector alimentación

Fecha de la oferta: 21-10-2011


Nombre de la empresa: ecosolar, C.B.
Población: Godall
Puesto vacante:
Experto en liofilización sector alimentación
Categorías: Ingenieros y técnicos - Otras ingenierías
Nivel: Especialista
Número de vacantes: 1
Descripción de la oferta:
Experto en procesos de liofilización, sublimación, perfil preferible, ingeniero de alimentos, biólogos,etc.
Experiencia mínima 2 años, NO VALIDA en sector farmaceutico,cosmético e investigación.
Imprescindible sector alimentación.
Se valorará experiencia adicional en hongos y setas , así como frutas y verduras.
Incorporación en 2012.

Requisitos
Estudios mínimos:
Ciclo Formativo Superior - Industrias Alimentarias

Experiencia mínima:
Al menos 2 años


Requisitos mínimos:
VEHICULO PROPIO
NIVEL BÁSICO INGLÉS

Contrato
Duración: 6 MESES A INDEFINIDO
Jornada laboral: Completa
Horario: 9 A 13 Y 15 A 19
Salario: 1.200 € - 3.000 € Bruto/mes

link directe: http://www.infojobs.net/godall/experto-liofilizacion-sector-alimentacion/of-iba32f2ba424d948dae220d57a0f991

El MARM suscribe un protocolo de colaboración para la construcción de tres caminos naturales en la Taula del Sènia



El proyecto promovido por la Mancomunidad Taula del Sènia, que abarca los trazados de los caminos naturales de Tossal del Rei, Cervol al Matarranya y Serres Litorals, pretende promover un turismo ecosostenible y diversificarlo entre las zonas más visitadas.


El secretario de Estado de Medio Rural y Agua, Josep Puxeu, ha firmado este viernes en Madrid, junto al gerente de la Mancomunidad de la Taula del Sènia, Jaume Antich, un protocolo de colaboración para el desarrollo del proyecto de construcción de tres caminos naturales en la Taula del Sènia.
El proyecto promovido por la Mancomunidad Taula del Sènia, que abarca los trazados de los caminos naturales de Tossal del Rei, Cervol al Matarranya y Serres Litorals, pretende promover un turismo ecosostenible y diversificarlo entre las zonas más visitadas, tanto del litoral como del interior de Teruel (Aragón), Tarragona (Cataluña) y Castellón (Comunidad Valenciana).
Estos tres caminos se han diseñado con criterios de accesibilidad y de seguridad para que puedan utilizarse por el mayor número posible de usuarios con plenas garantías en los cruces con otras infraestructuras y cursos de agua. Asimismo, se facilitará la información necesaria de los diferentes ecosistemas del Territorio del Sénia.
Desde el punto de vista técnico se mejorará el firme y el drenaje de los caminos, se construirán tres pasarelas en Morella, Vinarós y Peñarroya de Tastavins sobre tres cursos de agua y se construirán elementos que posibilitarán el cruce con otros cursos de agua de pequeño y gran tamaño. Además se señalizarán los itinerarios, los elementos culturales y los paisajísticos, se construirán miradores, áreas recreativas y refugios y se llevarán a cabo plantaciones y recuperaciones medioambientales.
El camino natural del Tossal del Rei, de 116,22 kilómetros, atraviesa numerosos espacios naturales y protegidos de Aragón, Cataluña y la Comunidad Valenciana y los municipios de Beceite, y Valderrobres en Teruel; Mas de Barberans, Roquetes y La Sénia en Tarragona y La Pobla de Benifassà, Castell de Cabres, Vallibona y Morella en Castellón. Su recorrido trascurre por por los que transcurre este recorrido.
El camino natural del Cervol al Matarranya atraviesa las Comunidades Autónomas de Aragón, Cataluña y Comunidad Valenciana, completando una longitud de 80,05 kilómetros. Discurre por los municipios de Peñarroya de Tastavins, Fuentespalda, Valderrobres y Beceite en Teruel; Tortosa y La Sénia en Tarragona y Vallibona, Castell de Cabres y La Pobla de Benifassà en Castellón.
El camino natural de Serres Litorals tiene una longitud de 125,57 kilómetros y atraviesa los municipios de Sant Carles de la Ràpita, Freginals, Alcanar, Ulldecona y Godall en Tarragona y de Vinaròs, Sant Jordi, Benicarló y Càlig. También, y debido a titularidad compartida de uno de los caminos afecta al municipio de Peñíscola, en Castellón.
Este protocolo de colaboración se suma a otros convenios firmados entre el MARM y la Mancomunidad de la Taula del Sènia. Así, se han rubricado tres en materia de infraestructuras. El primero, en 2008, permitió mejorar 26 tramos de caminos rurales para lo que el MARM invirtió 3,9 millones de euros. El segundo, en febrero de 2009, hizo posible el desarrollo de 59 proyectos en 21 municipios por valor de 3,9 millones. El tercero, en 2010, permitió la mejora de infraestructuras en 22 municipios con una aportación por parte del MARM de 3,9 millones de euros. 
En materia de desarrollo sostenible, el MARM y la Mancomunidad de la Taula del Sènia rubricaron un Convenio Marco de Colaboración, en abril de 2010 y con vigencia hasta el 31 de diciembre de 2015, para la aplicación de un programa de actuaciones en materia de desarrollo rural sostenible. De este modo, se mantiene y amplia la base económica del medio rural de este territorio, se preservan las actividades que aún sean competitivas y se diversifica la economía con nuevas actividades compatibles con el desarrollo sostenible. Además, se mantiene el nivel de población de las zonas más rurales y deprimidas y se conserva y recupera todo el patrimonio natural y cultural del territorio.
Del mismo modo, durante 2011 se firmó un convenio específico con la Mancomunidad de la Taula del Sènia para actuaciones de diversificación económica, infraestructuras y servicios con una inversión del MARM de 4 millones de euros.


Godall acogerá dos plantas que producirán gas con excrementos de animales (Font: ABC)


Més fonts sobre la mateixa notícia:


Godall (Tarragona), 21 oct (EFE).- El municipio de Godall, en la comarca del Montsià, albergará dos plantas de generación de biogas a partir del tratamiento de excrementos animales, principalmente de purines de cerdo.

Ecosolar CB, una empresa dedicada a la ingeniería de energía sostenible, iniciará en breve la construcción de dos plantas de biogás de 500 kW cada una que producirán luz a partir del gas metano generado por la fermentación de residuos ganaderos, principalmente excrementos porcinos y de aves.
Las plantas, que empezarían a funcionar a finales de 2012, se instalarán en dos parcelas de tres y dos hectáreas respectivamente situadas en el término municipal de Godall, próximos a la carretera de Ulldecona a Tortosa.
Cada instalación ocupará unos diez mil metros cuadrados y dispondrá de dos o más digestores (los almacenes donde fermentan los residuos). Cada día entrarán 130 metros cúbicos de residuos ganaderos y vegetales.
La inversión inicial es de cinco millones de euros (2,5 por planta), pero más allá de la generación de electricidad a partir del biogás, la empresa apuesta por la máxima eficiencia y prevé separar la fracción líquida de la sólida. Así, la fracción sólida servirá para fabricar adobo orgánico y humus en invernaderos, un método innovador. Y la líquida se almacenará en dos balsas de 15 millones de litros.
Cada día se prevé generar 230.000 litros de agua nitrogenada óptima para el riego. Por eso, la empresa está trabajando para constituir una comunidad de regantes con los propietarios de las fincas vecinas para suministrarles este agua.
Godall és un pueblo de 841 habitantes situado en el noreste de la comarca del Montsià donde se calcula que hay más de ciento sesenta mil cerdos que generan 350.000 litros de residuos ganaderos."Es una gran noticia para nuestro pueblo, ya que podremos generar electricidad y de paso eliminar gran cantidad de residuos", ha declarado Francesc Miró, alcalde de Godall.
La empresa Ecosolar será también una de las primeras en instalarse en el nuevo vivero de empresas que comparten los municipios de la Galera y Godall y que estará listo a finales de año. Así, se prevé que Ecosolar pueda involucrarse en otros proyectos relacionados con la energía sostenible en la zona.
De momento, tiene tres plantas más proyectadas a parte de las dos que se construirán en Godall. Concretamente, la empresa ya ha firmado un contrato con la asociación de Ramaders Units del Montsià (RUM) para impulsar seis plantas más como las de Godall en otros municipios del Montsià y del Baix Ebre. EFE

Y ahora los 'correbous' (Font: El Periódico)

imatge tamany original: Clicar aquí

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, El Consell Comarcal de la Terra Alta i Joan Molas, guardonats a la XXI Nit del Turisme (Font: Tot Tarragona)

Josep Poblet aposta per un canvi en les polítiques turístiques, en què l’administració sigui més propera a les realitats de cada territori.


Un any més, la Nit de Turisme, organitzada per la Diputació de Tarragona a través del seu Patronat de Turisme, ha reunit més de 500 persones en un acte que ja s’ha consolidat com la trobada anual de representants del sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Durant la cita s’han lliurat els premis Costa Daurada i Jordi Cartanyà i s’ha fet un balanç de la temporada.

Enguany, el Premi Costa Daurada, que reconeix aquelles persones o organitzacions que duen a terme activitats de gran importància i transcendència per a la promoció, imatge i millora de les infraestructures i serveis que efectuïn en el sector turístic de la Costa Daurada i del turisme en general, s’ha lliurat a Joan Molas, president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT).

En relació al Premi Jordi Cartanyà, la categoria de Litoral ha recaigut a mans de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, per l’edició de material audiovisual promocional, format per un curtmetratge en 4 idiomes de 10 minuts de durada i per 3 spots de 25 segons de durada. El material destaca per un guió, en què la destinació no és una suma sinó un conjunt d’històries amb desenvolupament i desenllaç. D’altra banda, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha rebut el Premi Jordi Cartanyà en la categoria d’Interior, per l’edició de material de difusió de la Via Verda al seu pas per la comarca amb especial atenció als col•lectius amb discapacitats.

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha presidit l’acte, acompanyat pel director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Joan Carles Vilalta, i pel president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio. Altres autoritats del territori han assistit a l’acte, com l’alcalde de Salou, Pere Granados; la subdelegada del Govern de l’Estat, Maria Teresa Pallarès, o el rector de la URV, Francesc Xavier Grau.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha felicitat els guardonats de la nit. En especial, de Joan Molas ha destacat la seva “llarga trajectòria i enorme experiència en el sector hoteler” i, “per damunt de tot, la seva actitud vers el nostre territori”. A més, ha posat de manifest que aquesta trobada “vol evidenciar la importància del sector turístic”. I ha afirmat que, de fet, és un “sector vital per contribuir a la recuperació de la nostra economia”. En aquest sentit, ha ressaltat el paper que ha de tenir l’administració vers el turisme, essent “coneixedora del funcionament del sector, accessible i fàcil, eficient, amb vocació descentralitzada, que faci seu el principi de subsidiarietat, oberta, amable i innovadora, amb voluntat de servei, i que busqui generar sinergies”.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, ha fet balanç de la temporada, destacant “el dinamisme del sector, que fins i tot en moment difícils és capaç de resistir i de traduir una molt elevada activitat”. De fet, ha repassat “esdeveniments rellevants” de l’any com la posada en marxa de la nova hostatgeria del Monestir de Poblet, el Castell del Vi a Falset, la nova seu del Parc Natural del Montsant, les noves o renovades oficines de turisme de Godall, Rasquera, la Fatarella i la Galera o la declaració dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Més pernoctacions
A més, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, ha repassat les dades de l’Observatori d’Estudis Turístics, que tot i que en general marquen una tendència de creixement, han comportat “un esforç comercial molt important que s’ha traduït en una reducció en general dels comptes de resultats”.

Entre gener i la primera quinzena de novembre, la Costa Daurada ha assolit les 18.377.000 pernoctacions, que representen un increment del 3% en relació al mateix període del 2009. A les Terres de l’Ebre, el creixement ha estat de l’1%. L’estada mitjans s’ha situat en els 3,7 dies, mantenint el volum que l’exercici anterior. I a les Terres de l’Ebre ha augmentat lleugerament, situant-se en 3,5 dies.

Pel que fa als mercats, a la Costa Daurada el 54% dels turistes han estat catalans o espanyols. La resta procedeixen de mercats internacionals, sobretot de França, Bèlgica i Alemanya, mentre que ha disminuït la presència dels mercats britànic i irlandès. A les Terres de l’Ebre, el 79% dels turistes són catalans o espanyols, refermant-se el bon comportament dels mercats habituals de proximitat.

De la seva part, el director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, ha destacat que el turisme és “una de les primeres activitats econòmiques de Catalunya, i un dels sectors que continuen sent capdavanters avui”. Vilalta s’ha mostrat partidari de “potenciar tot allò que ens fa únics” i de cercar les eines per adaptar-se als nous temps.

Joan Molas, Premi Costa Daurada 2010
En recollir el guardó, Joan Molas s’ha mostrat satisfet de veure reconeguda “una vocació personal que desenvolupo amb la mateixa il•lusió que quan vaig iniciar els meus primers passos en el turisme i l’hoteleria”. Molas ha destacat la necessitat d’unió del sector turístic i l col•laboració de les administracions per afrontar els actuals temps de crisi. En aquest sentit, també ha assenyalat que el sector turístic de la Costa Daurada se’n sortirà abans que altres sectors econòmics, atès que aquest territori conjuga una oferta singular, variada i d’èxit que aplega les millors pràctiques turístiques. “Des del lleure, passant per la gastronomia, la cultura o el clima; les comarques de Tarragona disposen en pocs km2 d’un nivell d’excel•lència francament òptim”

Des de l’any 2007, Joan Molas és president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT). Així mateix, és president del Instituto Tecnológico Hotelero (ITH) des de 2008; president de la Fundación CEHAT des de la seva creació al 2009; soci/conseller de diferents establiments hotelers; vocal de la junta directiva de la CEOE. Amb anterioritat va ser president de la Asociación de Cadenas Hoteleras Españolas i president de la Confederación Empresarial de Hostelería y Restauración de Cataluña.

Se li concedeix aquest premi en reconeixement a la seva llarga trajectòria i experiència en el sector turístic i de forma molt especial en l’àmbit hoteler. Per la seva constant predisposició al servei de les necessitats i inquietuds de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

(noticia original)