2011-10-24

Comença la campanya d'Oli d'oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia (Font: La Plana Ràdio)

De moment,la setmana passada van començar a moldre 2 de els 8 cooperatives.
Aquesta setmana s ‘espera que o facin 3 més i la resta començaran al novembre.

(Redacció/J. Roig).-La setmana passada va començar la collita d’olives d’oliveres mil•lenàries per a posar en marxa la producció de la nova Campanya 2011-2012 d’Olis d’oliveres mil•lenàries del Territori del Sénia que elaboraran els 8 molins acollits baix aquesta denominació i que,entre altres,inclou també el que es produeix a la Cooperativa de segon grau Montebre de Santa Bàrbara.Els altres set productors d ‘aquest singular oli són ,el Moli de La Creu de la família Porta i Ferré, ubicat a La Galera. La Cooperativa Agrícola de Godall . Acomont, Cooperativa de segon grau ubicada a Ulldecona. La Cooperativa Alboredes que agrupa els pagesos de La Jana.La Cooperativa La Union de Calig i finalment el dos de Traiguera ,el molí de tradició familiar Oli del Mas i la Cooperativa de segon grau, Cervol.

Enguany la gran sequera ha reduït considerablement la collita i a més l’ha avançat sobre les dades previstes. Per això, a la vista dels resultats dels anàlisis i dels panells de gust oficials preliminars, s’ha posat en marxa la campanya començant per la collita de les olives de dalt de l’arbre, portant-les al molí de forma immediata i molent-les el mateix dia. Es treuen les mostres i s’envien al Centre oficial que fa tots els anàlisis i ho passa pel panell de gust més exigent i sols si obté la màxima qualificació es guarda i després s’envasa amb la marca de cada molí, però sota la denominació comú d’oli d’oliveres mil•lenàries del Territori del Sénia, amb un número que certifica cada una de les botelles i estant controlat tot el procés per una empresa de certificació agroalimentària.


Tota la notícia a:
http://laplanaradio.cat/24102011/comenca-la-campanya-d%E2%80%99oli-d%E2%80%99oliveres-mil%E2%80%A2lenaries-del-territori-del-senia/