2012-06-20

UP diu que l'aigua del Xerta-Sénia serà molt cara

Unió de Pagesos demana a la Comunitat de Regants del Canal Xerta-Sénia que faciliti informació real sobre el preu que tindrà l'aigua per a la pagesia interessada en utilitzar-la, i que tot el procés es realitzi de manera transparent. El sindicat considera que el preu calculat que va fer públic la junta de la Comunitat la setmana passada (2.580 euros per hectàrea més 0,092 euros per metre cúbic una vegada estigui en marxa) no es correspon amb el que acabarà costant, ja que s'ha de tenir en compte que la tarifa elèctrica no para d'augmentar i que, segurament encara s'incrementarà més. 

Unió de Pagesos considera necessari que es convoqui una assemblea informativa per tal de facilitar tota la informació possible i aclarir dubtes sobre el preu de l'aigua als futurs regants, ja que la celebració de la junta general extraordinària de la Comunitat de Regants es va realitzar sense haver-se reunit prèviament les comunitats locals per debatre aquestes qüestions. El sindicat considera prioritari aconseguir fixar una preus raonables per a la pagesia de la zona, que treballa a dotze municipis del Baix Ebre i el Montsià. 

Segons la informació de la Comunitat de Regants del Xerta-Sénia recollida pels mitjans, en el preu dels 0,092 euros per metre cúbic d'aigua s'inclou un terme fix amb un cost d'uns 140 euros per hectàrea anuals que correspon a la potència elèctrica contractada i el personal tècnic que hi treballarà.

font: RiberaOnline: http://goo.gl/YoqKn

+info: El Punt Avui:  http://goo.gl/EVIBl