2012-11-21

Èxit del simulacre d'incendi d'Endesa a Amposta


L’objectiu de la companyia és prevenir incidents a les subestacions i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva.
Endesa ha finalitzat amb èxit un simulacre d’incendi a la subestació d’Amposta, a la comarca del Montsià, dins dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza de forma itinerant a les instal·lacions de tot Catalunya. L’objectiu és posar a prova l’activació dels Plans Operatius d’Emergència per així prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant d’aquesta manera el temps de resposta.

El foc a la instal·lació s’hauria produït arran d’un curtcircuit a la instal·lació, la qual cosa hauria provocat un incendi a la sala de cel·les de transformació de mitja tensió, es va activar l’alarma d’incendis de la central i, de retruc, es va alertar el Centre de Recepció d’Alarmes i el Centre de Control, ubicats a la seu de la Companyia a Barcelona. Immediatament després es va mobilitzar el personal de guàrdia i, a la vegada, l’equip d’intervenció per atendre l’emergència, els quals van ser els primers en desplaçar-se urgentment a la subestació. Un cop valorada la situació, els empleats van comunicar-la al Cap d’Intervenció, el qual transmetria – en cas real– tota la informació al Centre de Control i al d’Emergència per tal d’activar els Serveis Exteriors d’Urgència, com el 112 i el CECAT.

La subestació en qüestió dóna servei a 15.000 clients repartits entre els municipis de l’Aldea, Deltebre, Roquetes, Tortosa i les seves pedanies de Campredó i Vinallop, al Baix Ebre; i Amposta, Freginals, Godall, la Galera, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja i Santa Bàrbara, al Montsià.