2012-11-16

Planers pels Bous presenten la Quarta Gala Taurina


Ximo Martí diu que fan falta actes com aquets per apropar encara més la feta a la societat 

(J.Roig).-Per quart any consecutiu,la Fira de l’ Oli de Santa Bàrbara serà el marc de la Gala Taurina i lliurament de premis del Concurs de Ramaderies,Vila de Santa Bàrbara que organitza la penya taurina local “Planers pels bous” i que servirà per donar a conèixer les ramaderies guanyadores que van participar a les tardes de bous de les darreres festes majors .

Ximo Martí, portaveu de la penya , ens recordava que les ramaderies que van competir enguany i que opten a algun dels 5 premis instaurats , van ser les de Vicent Benavent,Fernando Machancoses,Felix Ozcoz,Hilari Princep i Joana Fumadó . Martí volia agrair la presència a l’ acte dels ramaders tot i la distància que tindran que recorre alguns des de els seues llocs d ‘origen per assistir-hi.

Ximo Martí reivindicava també des el programa de bous radiofònic “Espai Taurí” l’ organització de més actes socials com aquesta Gala o la conferència que es va fer fa unes setmanes a Godall, per que cal apropar la festa dels bous a la gent i demostrar que va més enllà de les tardes taurines a les festes dels nostres pobles.

La Gala taurina de Santa Bàrbara tindrà lloc demà dissabte a les set i mitja de la tarda a la carpa de conferències i al decurs de la mateixa es donaran a conèixer els premis al millor bou,a la millor vaca,a la millora ramaderia,el millor detall i el millor bou embolat. També es projectarà un vídeo resum de 10 minuts amb els millors animals de la quarta setmana traurien de Santa Bàrbara .

Martí deia sentir-se molt satisfet per la feina feta per la comissió de bous i la penya planera i deia : “Ara som un referent, hem estat nomenats per l’Agrupació de Penyes i Comissions taurines de les Terres de l’Ebre per a optar als premis que convocarà enguany, també per primer cop, com a
- Millor setmana taurina
- Millor tarde de vaques
- Millor presentació de Bous Cerrils, Cuvillo i Torrestrella
- Millor bou embolat cerril
- Millor cartell Bous cerrils de les Penyes taurines de les Terres de l’Ebre”