2016-12-15

Godall, la segona alcaldia del PP a Catalunya


Francisco Aguiar serà, durant el proper any, l'únic batlle popular a les Terres de l'Ebre, gràcies a un acord amb el PSC

L'altra localitat catalana amb govern del PP és Pontons, a l'Alt Penedès


Godall (el Montsià) serà la segona població de Catalunya i l’única població de les Terres de l’Ebre que des d'aquest dijous i durant un any tindrà alcaldia del PP. Ho serà en virtut del pacte que van assolir a inicis de legislatura el PSC, amb tres regidors, i l’únic regidor dels populars, Francisco Aguiar. L'altre localitat catalana on actualment governa un alcalde del PP és Pontons, a l'Alt Penedès, on el màxim representant municipal és Luís Fernando Caldetey

Fins ara, Teresa Esmel ha estat l’alcaldessa de Godall i ho tornarà a ser en l’últim any i mig de legislatura. En les últimes eleccions municipals la llista més votada, amb només 12 vots de diferència, va ser la d’Acord per Godall (Acord Municipal), llista vinculada a ERC. Però els socialistes, que governaven al municipi des de 1999 amb Francesc Miró al capdavant (actualment regidor a l’oposició a Amposta) van mantenir l’alcaldia gràcies al pacte amb l’únic regidor del PP.

Així doncs, Aguiar prendrà possessió com a alcalde aquest dijous i a més, també estarà al càrrec de la regidoria de Governació, a més de les carteres de Relacions amb les Entitats, Esports i Sanitat. Per la seva banda, Tere Esmel passarà a ocupar la regidoria d’Hisenda, que fins ara estava en mans del PP, i mantindrà les d’Ensenyament, Turisme i Urbanisme.

Segons ha explicat la fins ara alcaldessa a l’aguaita.cat, l’acord de Govern entre PSC i PP “ha funcionat perfectament. En aquests moments no tenim cap queixa. Aguiar continuarà amb la feina iniciada fins ara, perquè el treball de l’equip de govern és el mateix encara que canviï d’alcaldia”.

Pel que fa a les diferències ideològiques entre PP i PSC, Esmel ha volgut matisar que “malgrat que cadascú té la seva forma de pensar, en benefici del poble es deixa de banda tot”. Segons l’alcaldessa, “quan Francisco Aguiar es va decantar a fer un pacte amb el PSC no va ser tan per ideologies, sinó per una afinitat entre les persones”, pel fet d’haver coincidit en els darrers anys com a regidors del ple. “La coordinació i sintonia entre les dues parts és total”, conclou Esmel.

El ple en què es farà el traspàs d’alcaldia es dura a terme aquest dijous a les 19.00 h.