2006-01-31

Castellwind aixecarà a Tivissa una planta d'aerogeneradors



(Diari de Tarragona)
La inversió de l empresa gallega pot crear 100 llocs de treball directes com a mínim
Castellwind, empresa de capital gallec, ha mostrat la ferma voluntat d aixecar una planta d ensamblatge d aerogeneradors al futur polígon industrial del Mollò, situat entre Tivissa i Móra la Nova. En declaracions al Diari, el president de la societat, Juan Ignacio Lizaur, ha explicat que el Govern de la Generalitat ha rebut amb satisfacció la iniciativa, que podria generar un mínim de 100 llocs de treball directes. La planta subministraria els aerogoneradors a les tres centrals eòliques projectades per la societat a les Terres de l Ebre.
Castellwind i un grup d inversors catalans formen Castellwind-03, societat encarregada de la promoció del parc eòlic al terme de Tivissa, de 120 megawatts de potència.
Es tracta del projecte amb la tramitació administrativa més avançada, donat que tant el projecte industrial com l estudi d impacte ambiental s han entregat a l administració catalana.
La central, ubicada a la partida de la Toa, al sud del municipi, estarà formada per una quarantena d aerogeneradors de fins a 82 metres d alçada i una potència unitària d entre 2,3 i 2,5 megawatts. L energia generada s evacuarà en direcció a la subestació elèctrica que Endesa preveu construir al terme de Garcia.
El president i màxim accionista de Castellwind, Juan Ignacio Lizaur, espera resoldre la seva tramitació administrativa dins el 2006 per iniciar les obres l any 2007.L empresa i l Ajuntament de Tivissa van signar ara fa uns mesos un contracte segons el qual el consistori rebrà 901.960 euros anuals en concepte de compensació per la cessió dels terrenys municipals on s aixecarà la central.
La xifra s ingressaria durant 30 anys, cicle de vigència inicial de la central eòlica, prorrogable cada cinc anys fins a un màxim de 50 anys.
Una segona societat, anomenada Castellwind-05, projecta la construcció d un parc eòlic en uns terenys entre GODALL i Ulldecona, a la comarca del Montsià. L empresa hi ha instal·lat dues torres de mesurament. Un cop finalitzi el termini establert per realitzar les medicions presentarà el projecte i l estudi d impacte ambiental. En aquest cas, la potència de la central vorejarà els 60 megawatts.