2006-02-02

Els alcaldes d’Ulldecona i de Godall demanen la desclassificació de la Serra de Godall com a zona inclosa a la Xarxa Natura 2000


El GEPEC-Ecologistes de Catalunya vol manifestar la seua rotunda oposició a la desclassificació de la Serra de Godall com a zona inclosa a la Xarxa Natura 2000.Inicialment, el GEPEC va proposar esta serra com a zona a incloure a l’ampliació que es porta a cap de la Xarxa Natura 2000, i finalment va ser inclosa una bona part de la serra dins la xarxa.

Pareix ser que ara, els alcaldes dels municipis als quals està la serra, Godall i Ulldecona, volen que es desclassifique com a Xarxa Natura 2000 este espai, degut a que hi ha un projecte de construcció d’una central eòlica a la serra. Considerem lamentable tant el fet de que una empresa vulgue construir una central eòlica a un lloc que es vol protegir, com el fet de que els màxims representants dels municipis donen suport a este projecte.La Serra de Godall actua com a corredor biològic, connectant la zona PEIN de la Serra del Montsià en la zona ZEPA dels plans del Montsià. Com se sap, esta zona ZEPA té gran importància per a l’esparver cendrós, que té com a zona de nidificació les planes d’oliveres de la comarca. Esta ZEPA, connecta al mateix temps en les faldes del Parc Natural dels Ports. Evidentment, si s’exclou de la zona Xarxa Natura 2000 la Serra de Godall tota esta gran zona d’interés natural que va de la Serra del Montsià als Ports, queda totalment tallada.

Per això considerem una barbaritat intentar excloure esta serra de la xarxa, i denunciem des d’aquí com a un mal propòsit, l’actitut dels alcaldes de la zona. Els invitem també a que reflexionen sobre el mal que faria al medi ambient de tota la comarca, l’exclusió d’esta serra com a zona de la Xarxa Natura 2000.