2006-03-14

Onze municipis del Monstià signen un acord pel programa 'Montsia Jove'

Tinet Digital, 14-03-2006
Entre els molts temes que van ocupar l'agenda de la Comissió d'Alcaldes del Montsià, reunida a la seu del Consell Comarcal, es va fer referència a l'àrea de Joventut. La signatura del conveni de la xarxa 'Montsia Jove' contribuirà a definir, orientar, assessorar i complementar els programes que inclou el Pla comarcal de joventut del Montsià.

El primer fou l’acte de signatura, per part del Consell Comarcal i pels deu municipis presents (Alcanar, Amposta, Freginals, la Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara i Ulldecona), del conveni que regula el funcionament de la Xarxa “Montsià Jove”, que integren els tècnics/ques de Joventut del Consell Comarcal i dels municipis signants, i que contribuirà a definir, orientar, assessorar i complementar els programes que inclou el Pla comarcal de joventut del Montsià.

Tècnic de joventut compartit a cinc municipis
L’acte també va servir per fer que quatre municipis dels cinc previstos ratifiquessin el conveni de contractació d’un tècnic de joventut compartit que donarà servei en matèria d’elaboració, implementació i avaluació de polítiques de joventut a cinc municipis del Montsià que no disposen de tècnic propi. En concret, el conveni fou signat pel Consell Comarcal i pels alcaldes de Freginals, la Galera, Godall i Masdenverge. El municipi de la Sénia, tot i manifestar la seva voluntat en disposar d’aquest tècnic compartit, no va signar el conveni perquè l’alcalde d’aquest municipi no va poder assistir a aquesta Comissió.
Enguany serà el segon any que municipis del Montsià podran disposar d’aquest tècnic, el finançament del qual va a càrrec, en un 40 %, de la Secretaria General de Joventut (SGJ), mentre que la resta és responsabilitat de cada municipi on desenvolupa la seua activitat i d’acord amb les hores que hi dedica. Amb aquest conveni tots els municipis del Montsià compten amb tècnic/a de joventut, bé propi o bé compartit.
El darrer punt que afectava l’àrea de Joventut era el de lliurar i donar compte del Pla comarcal de joventut per a l’any 2006 que s’ha elaborat tenint en compte les demandes efectuades pels municipis de la comarca i que ha estat presentat a la SGJ a fi de sol·licitar recursos econòmics per dur-lo a terme.