2006-03-06

Tot a punt per a la 3era Festa de l'Oli i l'Espàrrec a Godall els dies 11 i 12 de març


La inauguració oficial, serà el proper dia 11 de Març, a les 11 del mati, desprès hi haurà una petita actuació per part de l’Agrupació Musical de Godall i la visita als diferents expositors.


Més informació pitjant aquí


NOTA DE PREMSA:
La Cooperativa fa uns mesos a posat en marxa, amb molt d’esforç de tots els socis (100), un nou molí d’oli, situat al Camí Vell d’Amposta, s/n, amb un procés de recepció, molturació, emmagatzematge i envasat més modern, que té com a resultat una major qualitat del producte final “l’oli d’oliva”, en les seves dues varietats “Oli d’Oliva Verge” i “Oli d’Oliva Verge Extra”.

Per aquest motiu estem treballant en dos línies separades, una amb un decanter de 75 tn/dia per les olives plegades del terra i un altre de 45 tn/dia per les olives collides al “vol” en xarxes.

Actualment es recull una mitjana de 1.500 tn/campanya d’olives bàsicament del propi terme municipal i dels confortants sent les varietats més implantades en la zona d’influència la Morruda 40%, la Sevillenca 40% i la Farga 20%. Amb una mitjana de 500 tn/campanya d’oli i 60.000 lts. envasats.

L’oli envasat es comercialitza amb el nom “MOLI CLAPISES” dins d’ACOMONT (Agrupació de Cooperatives del Montsià). L’Oli Verge en envasos de plàstic, d’un, dos i cinc litres, l’Oli Verge-Extra, amés en botelles de vidre de 0,750 cc, i en un futur immediat l’Oli Verge-Extra D.O., en botelles de vidre de 0,750 cc.

Vam pensar que una de les maneres per donar a conèixer les virtuts nutricionals, terapèutiques i culinàries d’aquest oli d’oliva com a element essencial dins la dieta mediterrània, era, organitzar una festa de l’oli i com a complement l’espàrrec, també típic del nostre terme.

Desprès de l’èxit de la passada edició de la Festa de l’Oli, en la que va ser visitada per 3.500 persones, ens plau de comunicar-vos que estem preparant la 2ª Festa de l’Oli i l’Espàrrec, enguany hem allargat un dia mes la Festa, així seran els propers dissabte i diumenge, 12 i 13 de Març.

Apart d’organitzar un esmorzar (en productes típics del poble) i hauran diferents activitats, tot per atraure el màxim de gent possible i donar a conèixer el poble i sobretot el nostre estimat oli d’oliva.