2006-05-31

Amposta presenta al·legacions a la Xarxa Natura 2000 i al pla territorial sectorial d'equipaments comercials.

Font Diari de Tarragona

El ple de l'Ajuntament d'Amposta ha aprovat aquest dilluns la ratificació de les al·legacions a dos projectes del Govern. El primer és del Departament de Medi Ambient i és la proposta d'ampliació de la Xarxa Natura 2000. L'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig (CiU), va reiterar la seva oposició a l'espai que es deixa sense protecció pel parc eòlic marí de la Ràpita, a més d'advertir que no es clarifiquen els mecanismes de compensació pels arrossaires. Pel que fa al pla territorial sectorial d'equipaments comercials, Roig va defensar que és 'un mal projecte pel territori i per Amposta'.

La ratificació de les al·legacions al projecte de Xarxa Natura 2000 ha tirat endavant amb el vot favorable de l'equip de govern i les abstencions d'ERC i PSC. L'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, resumia aquestes al·legacions per tres motius principals: la poca participació de les administracions locals en l'elaboració de la proposta perquè 'no és el model de Delta que volem'; la no definició dels mecanismes compensatoris pels arrossaires davant l'ampliació de més de 6.500 hectàrees més de protecció; i sobretot perquè manté la mossa per encabir el parc eòlic marí previst davant de la costa de Sant Carles de la Ràpita.En aquest sentit, Roig ha reiterat la seva oposició 'frontal' a aquest parc, i ha atacat amb duresa al Departament de Medi Ambient. 'Medi Ambient està fent trampa perquè no ho diu tot, perquè a més dels 144 aerogeneradors que preveu el parc no es diu en cap moment com s'evacuarà la xarxa elèctrica d'aquest molins', ha manifestat l'alcalde.

Per la seva part, ERC va decidir abstenir-se perquè, tot i estar d'acord amb l'oposició al parc eòlic, consideren com a bona la protecció dels arrossars del Delta. No obstant això, el portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Amposta, Carles Gonzàlez, va anotar un 'fet sospitós' en aquesta proposta d'ampliació de la Xarxa Natura 2000 que tampoc agrada al grup republicà. Concretament, Gonzàlez va explicar que l'anterior proposta protegia la zona dels Secans d'Ulldecona i que l'actual amplia aquesta protecció fins a la Serra de Godall.

No obstant això, es deixa un espai lliure de protecció dels secans que abans no hi era. 'Curiosament aquesta zona coincideix amb el corredor que proposava l'Ajuntament socialista de la Sénia com a traçat per a l'autovia de l'interior, i creiem que aquesta línia desprotegida s'ha fet per complaure aquest ajuntament sense tenir en compte les mesures ambientals ni la viabilitat del projecte', ha denunciat el regidor republicà...