2006-05-08

La Taula del Sénia, present al Congrés del Món Rural celebrat a Barcelona


Font : Povet.com
Divendres 5 de maig la Mancomunitat de la Taula del Sénia va intervenir en el Congrés del Món Rural que s'ha dut a terme aquest cap de setmana a Barcelona, mitjançant una xerrada del seu Gerent Jaume Antich.

La seva intervenció s'emmarcava dintre del tema "Foment de la cooperació interterritorial i transnacional en el nou període 2007-2013" i junt amb ell també van intervenir Eloy Ramos, Cap de la Iniciativa Comunitària Leader Plus del Ministeri d'Agricultura, Cayetano García, d'un Grup Leader, Miquel Aubà, Alcalde de Gandesa, sobre la Ruta Agrària Modernista.
Jaume Antich, que va parlar connectat amb el web de la Mancomunitat (www.tauladelsenia.org) veient-lo tots els assistents, va explicar el naixement de la Taula del Sénia a partir dels problemes que comporta per a tota la zona la seva realitat administrativa, a cavall de tres Comunitats Autònomes, i la falta de coordinació que hi ha en moltes coses.

Antich també va parlar dels objectius fonamentals, com ara millorar les condicions de vida de tots els seus habitants, unir la força de 22 municipis (de 3 CC.AA), 103.000 habitants i 1.810 Km2. Va detallar la situació estratègica, al centre de Barcelona-València-Saragossa, dels pobles que conformen la Taula del Sénia, i dels importants recursos patrimonials històrics i naturals de què disposa. Va indicar que cal superar barreres, amb diàleg i consens i aparcant les diferències.

Finalment, va dir que la Mancomunitat de la Taula del Sénia està estudiant el presentar-se conjuntament a la propera convocatòria de programes d'ajuts europeus, per obtenir el màxim possible ja que es prima molt l'agrupació i més en el cas de diferents territoris.