2007-09-19

Incorporació de noves actuacions al Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre


Font: Ribera Online

El passat 13 de setembre la Comissió de Seguiment del Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre (formada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la Secretaria de Comerç i Turisme del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, el Consorci per a l’execució del Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre i l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre) va aprovar la proposta d’inclusió de 5 noves actuacions al Pla: Equipament del centre d’interpretació de l’artesania de la pauma al Mas de Barberans; Senyalització del camp d’aviació de la Sénia; Arranjament, senyalització i dotació de serveis del sender de l’Ermita de la Pietat; Equipament d’un carril bici a Sant Jaume d’Enveja; i Millora de l’accessibilitat de la Via Verda al tram de la Terra Alta.


Aquestes actuacions se sumen a les que s’incorporen a la tercera anualitat iniciades durant la segona: Implantació del model d’aproximació a la qualitat turística; Equipament del Centre per al foment de la Cultura del Vi i de l’Oli a Gandesa; Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural dels Ports; Estudis de desenvolupament turístic; Museització de la sala “L’Ebre, camí d’aigua” del Museu del Montsià a Amposta; Posada en servei de les estacions de Benifallet i Aldover a la Via Verda; Centre d’interpretació del Renaixement a Tortosa; Construcció i equipament del Centre d’interpretació del poblat ibèric del Castellet de Banyoles; Reforma i equipament per a usos turístics i museització del Mas de Pitoia a la Reserva Natural de Sebes a Flix; i la Xarxa de senders d’ús turístic a la Serra del Montsia. L’import total de les actuacions incloses a la tercera anualitat del Pla ascendeix a 1.219.940,00 €.


Actuació: Arranjament, senyalització i dotació de serveis del sender de l’Ermita de la Pietat (pluriannual)
Ens col·laborador: Ajuntament de Godall i Ajuntament d’Ulldecona
Import previst: 25.000,00 € (3aA) + 65.000,00 € (4aA)
PETTE: 3.3.2.
Localitat: Godall i Ulldecona
Comarca: Montsià

Objectiu PDT:
- Augment, diversificació i millora de l’oferta complementària
- Posta en valor de recursos turístics
- Creació de nous productes

Breu descripció
L’actuació consisteix en l’arranjament, senyalització i dotació de serveis del sender de l’Ermita de la Pietat, sender que transcorre des del nucli urbà de Godall fins a l’ermita de la Pietat (al terme municipal d’Ulldecona). Els serveis s’ubicarien en una esplanada adjacent al sender.
A banda de l’actuació que es duria a terme des del Pla de dinamització turística, l’Ajuntament de Godall té previst dur a terme la construcció d’un centre d’interpretació de la Serra de Godall en una edificació que cal rehabilitar situada al carrer Víctor Pradera de Godall (aclariment d'última hora: amb els vots a favor de AxG, CiU i PP s'ha modificat el lloc on anirà el Centre d'interpretació, passant a crear-se al Casal Municipal, per tal de dotar aquest recinte de més activitats, ja que en l'actualitat està infrautilitzat). El centre d’interpretació estaria dedicat als valors naturals i culturals de la Serra de Godall, en concret el sender que transcorre fins l’ermita de la Pietat, el mirador des d’on es pot practicar l’activitat d’avistament d’ocells, i els abrics d’art rupestre de la Serra de Godall (terme municipal d’Ulldecona), declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L’objectiu del centre d’interpretació de la Serra de Godall és fomentar les rutes per la natura, en especial la que uneix l’ermita de la Pietat i el poble de Godall.

El primer pas de l’actuació consistiria en la redacció del projecte executiu de l’actuació. En l’anualitat posterior es procediria a l’execució d’aquest projecte.