2008-01-30

Política Territorial licita les obres de millora de la T-331 entre Ulldecona i Tortosa

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica aquest dimarts l'anunci de licitació de les obres que comportaran la millora de la T-331 entre Ulldecona i Tortosa, per un valor de 24 MEUR.

Els treballs, que abastaran més de 21 quilòmetres, consistiran en l'eixamplament de la calçada, l'eliminació de revolts i la construcció de la variant de Santa Bàrbara i permetran, així, millorar la fluïdesa i seguretat del trànsit.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat la millora general de la carretera comarcal T-331 entre els municipis d’Ulldecona i Tortosa, que significarà l’eixamplament de la carretera, l’eliminació de revolts i la construcció d’una variant, amb l’objectiu d’afavorir la fluïdesa i seguretat del trànsit. La licitació s'ha fet per un valor de 24,1 milions d'euros. Es preveu que aquests treballs s’adjudiquin la primavera vinent, per tal que comencin durant l’estiu, amb un termini d’execució de 20 mesos.

Millora de més de 21 quilòmetres

El tram que es millorarà abasta 21,6 quilòmetres de longitud; s’inicia a la rotonda final de la variant d’Ulldecona i finalitza a la C-12 a Vinallop (terme municipal de Tortosa). Aquest tram també discorre pels municipis de Freginals, Godall, la Galera, Santa Bàrbara i Masdenverge.

Les obres que ara es liciten inclouen les actuacions següents:

· Eixamplament de la carretera, que actualment té entre 6 i 7 metres d’amplada, fins als 9 metres previstos. Així, la via comptarà amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals d’un metre d’amplada.
· Millora del traçat amb la suavització de revolts
· Formació d’una intersecció en forma de T i construcció d’un pas inferior per a vianants al pas de la carretera per la zona de les Ventalles (terme municipal d’Ulldecona)
· Construcció d’una variant a Santa Bàrbara, de 3 quilòmetres de longitud, que permetrà evitar el pas dels vehicles per l’interior del nucli urbà. Al llarg d’aquesta variant, es construiran tres rotondes: una a l’inici de la variant, al sud de la població; una altra en l’encreuament amb la carretera T-350 (de Santa Bàrbara a Masdenverge), i la tercera, al final de la variant, a la sortida cap a Vinallop. La primera rotonda tindrà 40 metres de diàmetre i les altres dues, 60 metres.

Pel que fa a estructures, cal destacar la construcció d’un viaducte per a creuar el barranc de Roer, prop de Vinallop, de 96 metres de longitud, format per tres trams de 32 metres cadascun.