2014-07-11

Inaugurat l'Espai d'Acollida Turístic i Esportiu "Serra de Godall Km 0"

font: Ebredigital.cat

L'equipament inclou sis plafons amb informació de Godall i proposa 12 itineraris a realitzar per la serra.

Des del passat mes de Juny,  la població de Godall disposa de  l'Espai d'Acollida Turístic i Esportiu "Serra de Godall Km 0", un nou equipament promogut per l'ajuntament que permetrà als visitants d'aquesta població conèixer els seus actius i serveis turístics i els de l'espai natural de la serra de Godall.
Aquest equipament, concebut com un punt d'acollida també inclou sis plafons informatius de gran format. Els tres primers plafons aporten informació sobre el poble de Godall, la serra, els principals actius del municipi i les seves festes i tradicions més destacades.

Els altres tres plafons dividits en tres àmbits: turisme familiar, senderisme i BTT, presenten textos, imatges i els recorreguts de dotze rutes, que sumen un total de 79 Km, permeten descobrir una bona part d'un dels espais naturals més singulars i destacats de les Terres de l'Ebre.


En concret les rutes de turisme familiar que es proposen són: 

Ruta de la pedra en sec. 
Per les faldes de la serra de Godall, 
Ruta de les oliveres mil·lenàries, 
Ruta per la Via Augusta i 
Ruta de la font de Cap d'Àsens i el mirador de les Talaies. 

Les rutes per a BTT i senderisme són: 

Ruta pel barranc de la Caldera, 
Ruta de la Pedrera; 
Ruta de Vilallarga; 
Ruta dels pous; 
Ruta pel racó de la Fernanda i la font de l'Arboç; 
Descens de BTT DH Godall; 
Ruta del camí de Godall a l'ermita de la Pietat; i 
Ruta de l'ermita de la Pietat a l'Arion

Gran part dels itineraris tenen com a punt de sortida el nou equipament i es poden realitzar tant a peu com en bicicleta de muntanya amb un nivell de dificultat baix o mitjà en la seva major part. Els tracks d'aquestes rutes es podran descarregar més endavant per a la seva navegació en GPS mitjançant codis QR.

El Museu de les Terres de l'Ebre ha col·laborat en la creació de l'Espai d'Acollida Turístic i Esportiu realitzant els continguts dels plafons i la georeferenciació i confecció dels diferents itineraris per la serra de Godall que es mostren a aquest equipament.