2007-02-13

Amposta i Alcanar ampliaran el nombre de contenidors soterrats per a la recollida selectiva

Més Ebre

Aquest nou sistema, gestionat pel Consell Comarcal del Montsià, s’iniciarà al final d’aquest mes


Amposta i Alcanar han sol·licitat al Consell Comarcal del Montsià més illes de contenidors soterrats per a la recollida selectiva.

Així, segons ha explicat el responsable de Medi Ambient de l’ens comarcal, Carles González, es crearan a Amposta tres noves àrees més. S’ubicaran al cementeri, a la zona del Pere Mata i al final del carrer Itàlia.

En el cas d’Alcanar, encara no s’ha decidit si l’ampliació serà de dos o tres illes més, en qualevol cas, ha dit González, totes s’ubicaran al nucli de les Cases d’Alcanar.

El responsable de medi ambient del Consell Comarcal del Montsià ha afirmat que la creació d’aquestes noves illes no suposarà un retard considerable en la posada en marxa del nou sistema de la recollida selectiva en aquestes poblacions, que s’espera que puga iniciar-se entre final d’aquest mes i principi del mes de març. Així, ja seran tres els municipis, si comptabilitzem la Ràpita, que disposen de contenidors soterrats.

Un cop s’acaben els treballs, Amposta disposarà de 45 illes de contenidors soterrats. A la capital del Montsià n’hauran una quarentena. La resta s’han instal·lat al Poble Nou, els Eucalipus, Balada i Faveret. El cost del projecte ascendix a 1,4 milions d’euros. En el cas d’Alcanar, s’han projectat una vintena d’illes, que suposen una inversió de 648.000 euros.

Actualment, també s’estan enllestint els treballs a la Sénia, Godall i la Galera i d’aquí dos o tres setmanes s’iniciarà la instal·lació dels nous contenidors a Ulldecona.